Ženy nestačily na Přerov


15.02.2020

15. kolo ligových soutěží 

V tomto kole měla všechna naše ligová družstva výhodu domácího prostředí. Sobotní program zahájily tradičně ženy, jenž hostily souseda v tabulce Spartak Přerov. Hostující hráčky vstupovaly do utkání v roli mírného favorita a tuto roli od počátku naplňovaly. Navíc jim nahrávala oslabená sestava našich děvčat. V úvodní čtveřici nastoupily od nás Terka Krákorová a Denisa Pytlíková, kterou po 60 hodech vystřídala Petra Háková. Převahu soupeřek dokládá počet poražených kuželek, neboť při vyrovnaném stavu 1:1, ztrácíme 57 kuželek. Druhá čtveřice, do které nastoupily Veronika Horková a Lenka Findejsová, byla obdoba té úvodní. Máme sice vyrovnaný stav 2:2, ale manko narostlo na 71 kuželek. Závěr mají v rukou Míša Provazníková a Daniela Pochylová. Naše děvčata bojovala, ale na zisk byť jen jednoho bodu to nestačilo. Prohráváme 3:5 (3343:3406), ale může nás těšit skvělá forma Míši Provazníkové, která se výborným výkonem 606 poražených kuželek stala první hvězdou utkání.

Po tomto krásném souboji následuje neméně atraktivní interligový duel našeho áčka se Slavojem Veľký Šariš. Hosté na tom v tabulce nejsou zrovna růžově a tak nás nečeká žádná selanka. Do úvodní čtveřice jsme nasadili osvědčené duo Honza Endršt a Míra Šnejdar. Míra navázal na svůj výkon proti Rakovicím (642) a zasloužené bere bod, Honza měl cestu k bodu přece jen trnítější, ale nakonec svůj duel otočil a stanovil průběžný stav na 2:0 a náskok 65 kuželek.

Do druhé čtveřice nastoupili za nás Michal Jirouš a Láďa Urban s cílem potvrdit naše vedení a ještě víc jej upevnit. Michal hraje od finále Mistrovství Plzeňska v jakémsi útlumu a v tomto trendu pokračoval i dnes. Nakonec bere bod za tři vyhrané dráhy, ale lepším hráčem než soupeř rozhodně nebyl. Láďa skvěle začal, aby se pak na dlouho odmlčel. Nakonec vše dohnal na poslední dráze a i on připisuje pro nás bod. Před závěrem tak vedeme 4:0 a máme k dobru 87 kuželek. Závěr obstarají Roman Pytlík a Dan Neumann.

V poslední čtveřici už utkání postrádalo náboj. Naši hráči zkušeně hlídali stav a soupeř měl jediný cíl neodjet od nás s kanárem. Tuto hrozbu se jim nakonec odvrátit nepodařilo. Vítězíme 8:0 (3615:3504), když jsme zdaleka nepodali optimální výkon. Tímto vítězstvím jsme si upevnili 2. místo v tabulce s jednobodovou ztrátou na vedoucí Podbrezovou.

Závěr sobotního programu patřil béčku, jenž hostilo tým z popředí tabulky Kovohutě Příbram. Úvod utkání ozdobil výkonem dne Pavel Honsa, když porazil 659 kuželek. Soupeři se ovšem nenechali zahanbit, neboť oba překonali rovněž hranici 600 poražených kuželek. V dalším průběhu utkání potvrdili hosté roli favorita a zaslouženě zvítězili 6:2 (3479:3423).