Ženy deklasovaly Blansko


01.02.2020

13. kolo ligových soutěží 

Poprvé v letošním roce měla všechna naše ligová družstva výhodu domácího prostředí. Sobotní program zahájily tradičně ženy, které hostily souseda v tabulce KK Blansko. Po vyrovnané úvodní čtveřici (1:1 a +18 kuželek pro naše soupeřky) zavelely v prostřední části k obratu Linda Lidman a nejlepší naše hráčka Míša Provazníková (591). V závěru už Terka Krákorová a Daniela Pochylová jistily po kvalitních výkonech vítězství 7:1 (3430:3346), které nás posouvá na 5. místo tabulky.

Hlavním bodem programu byl interligový duel s nováčkem soutěže TJ Rakovice. Soupeř nás na domácích drahách přehrál a tak jsme mu chtěli tuto porážku vrátit. Do první čtveřice jsme nasadili Honzu Endršta a Míru Šnejdara a byla to vskutku krásná podívaná. Míra podal jeden z nejlepších výkonů doma (649) a bral bod, naproti tomu Honzu zastínil nejlepší hráč hostí Peter Magala a tak po první třetině je stav 1:1 a máme k dobru 16 kuželek.

Nervy drásající duel pokračoval i ve druhé čtveřici kde jsme nasadili oba medailisty z nedávného mistrovství Plzeňského kraje Michala Jirouše a Romana Pytlíka. Michal tak trochu navázal na nevydařené finále a svému soupeři podlehl, naproti tomu Roman byl šťastnější a o pouhé dvě kuželky bere bod. Před závěrem je stav vyrovnaný 2:2 a ztrácíme jednu kuželku.

Závěr mají ve svých rukou Vojta Špelina a Dan Neumann. Trochu jsme se obávali o herní praxi našich hráčů a navíc soupeř hrál velice dobře. O to cennější je naše konečné vítězství 6:2 (3714:3693), kterým jsme si upevnili 2. místo v tabulce. Dlužno dodat, že o vynikající kvalitu utkání se nemalou měrou postaral i náš soupeř.

Závěr dnešního programu patřil béčku, jenž hostil souseda v tabulce SK Žižkov Praha. V úvodní čtveřici se blýskl Láďa Urban vynikajícím náhozem 627 poražených kuželek, zatímco jeho spoluhráč Pája Honsa nenavázal na své předchozí skvělé výkony a tudíž je ve třetině stav 1:1 a k dobru máme 94 kuželek.

V prostřední části získal zásluhou skvělého finiše bod Petr Fara, naopak Láďa Moulis nenavázal na svůj výkon z mistrovství Plzeňska a proto je před závěrem stav 2:2 a k dobru máme už jen 37 kuželek.

V závěrečné čtveřici do které za nás nastoupilí Pavel Andrlík mladší a Martin Prokůpek utkání vygradovalo nakonec ve spravedlivou remízu 4:4 (3432:3384), což pro nás znamená v tabulce 8. místo s pouhým dvoubodovým náskokem na sestupové pozice.