Ženy a béčko vítězí, áčko nestačilo na lídra


29.02.2020

17. kolo ligových soutěží 

Ligové soutěže pokračují dalším kolem a naše družstva mají výhodu domácího prostředí. Dnešní program zahajují tradičně ženy, jenž hostí tým ze spodních pater tabulky KK Zábřeh. Hostující hráčky se pohybují těsně nad pásmem sestupu a tak potřebují body jako sůl, na druhou stranu naše děvčata se chtějí udržet v první polovině tabulky a tudíž je o náboj postaráno. Úvod obstarala dvojice Terka Krákorová a Julija Chernetska. Terka se rozjížděla pozvolna, ale přesto neměla se soupeřkou mnoho práce, naproti tomu Julija i přes velmi slušný výkon na soupeřku nestačila a tak po třetině je stav 1:1 a k dobru máme 4 kuželky. Prostřední část vyzněla pro naše barvy, když Veronika Horková i nejlepší naše hráčka Lenka Findejsová (581) své duely vyhrály a tak stanovily průběžný stav před závěrem na 3:1 a k dobru máme 60 kuželek. Závěr měly ve svých rukou Míša Provazníková a Daniela Pochylová a přestože se jim příliš nedařilo na konečném výsledku se to neprojevilo. Vítězíme 6:2 (3344:3267) a i nadále držíme 5. příčku.

Zlatým hřeben dnešního programu je bezesporu interligový duel našeho áčka s vedoucím týmem tabulky ŠK Železiarne Podbrezová. Do úvodní čtveřice jsme nasadili Honzu Endršta a Míru Šnejdara. Od úvodních hodů to byl boj o každou kuželku v překrásné atmosféře. Diváci mocně aplaudovali hráčům, když nebylo výjimkou aby na všech drahách padla devítka. Na Míru čekal nejlepší hráč soutěže srbský reprezentant Daniel Tepša a ten se musel sklonit před výkonem Míry. Honza se soupeřem dlouho držel krok, ale nakonec na poslední dráze padl, takže po úvodní čtveřici je stav 1:1 a soupeř vede o 31 kuželek. Do druhé rundy nastupují Láďa Urban a Michal Jirouš. 

Michal skvělé začal a vyhrál úvodní dráhu, ale to však bylo z jeho strany vše a po zbytek hry se už jen trápil. Láďovi se nedařilo od počátku a tak před závěrem prohráváme 1:3 a ztrácíme propastných 133 kuželek. Utkání dohrajou Roman Pytlík a Dan Neumann. 

Závěr proměnili hosté v exhibici a dokonce atakovali rekord našich drah. Nakonec za ním zaostali o 25 kuželek. Na to ale, že se utkal druhý s prvním jsme nebyli ani důstojným soupeřem. Prohráváme 1:7 (3584:3819) a bude nutné do příštího utkání zmobilizovat všechny síly a začít bojovat alespoň o republikový titul, když už ten interligový je pryč. 

Závěr dnešního programu patří béčku, které hostí tým z konce tabulky SKK Podbořany. Hosté potřebují body k udržení v soutěži, ale tuto myšlenku zapudili naši hráči od úvodních hodů. V první čtveřici zazářil Pavel Honsa, když porazil "interligových" 618 kuželek. V prostřední části mu skvělé sekundoval Petr Fara (601) a hosté neměli na naše výkony odpověď. V závěru se dostali ke slovu také hosté, ale pouze na drobnou korekci výsledku. Vítězíme 7:1 (3455:3190), čímž jsme si upevnili pozici v horní polovině tabulky a příjemně jsme se naladil na nedělní odvetu poháru ČKA v Dačicích.