Závěrečná příprava s vykřičníkem


09.09.2023

Naše áčko čeká velice náročný úvod sezóny, když los interligy nám v úvodních dvou kolech přiřkl dva největší aspiranty na vítězství Trstenou a Podbrezovou. Z tohoto důvodu se jeví závěrečný přípravný zápas v Luhe - Wildenau jako skvělá prověrka. Soupeř je zbrusu nový  ambiciózní tým, jenž v nadcházející sezóně bude brázdit vody 2. bundesligy a jehož cílem je postup do nejvyšší soutěže. Kádr soupeře je prošpikovaný hráči se zkušenostmi z 1. bundesligy. Bohužel ani k tomuto duelu nenastoupíme v nejsilnějším složení, když zásahem vyšší moci postrádáme Radka Hejhala a Michala Jirouše, které nahradí Roman Pytlík a Karel Koubek.

A právě Karel Koubek (569) společně s Michalem Bučkem (607) utkání rozehráli. Karel proti nejlepšímu hráči domácích příliš šancí neměl, naproti tomu Michal po nevýrazné první polovině zabral a doslova v poslední vteřině urval bod. Při vyrovnaném skóre však ztrácíme 56 kuželek.

V prostřední části nastupují Roman Pytlík (626) a Míra Šnejdar (573). Roman podal kvalitní výkon, kterým jasně naznačil, že ještě nepatří do starého železa. Bohužel ve vyrovnaném duelu prohrál se soupeřem o pouhých pět kuželek. Výkon Míry nesnese komentář. S výjimkou třetí dráhy to bylo trápení a tak věřme, že si svojí slabší chvilku vybral právě dnes. Před závěrem prohráváme 1:3 a ztrácíme 114 kuželek.

Závěr obstarali Vojta Špelina (559) s Milanem Wagnerem (553) a dlužno dodat, že jejich přítomnost na drahách byla čistě formální. Domácí hráči koncertovali a my byli odsouzeni pouze do role statistů a ty nakonec hovořily jasnou řečí. Prohráváme 1:7 (3487:3726) po velmi matném výkonu, který rozhodně nebyl tou nejlepší pozvánkou na úvodní domácí interligový duel s Trstenou. Věřme však, že mistrovské boje budou z naší strany zcela jiný koktejl, než jsme nabízeli dnes.