Za nevýrazný výkon zasloužená porážka


04.03.2024

V dalším utkání Sdruženého Přeboru Plzeňska hostíme tradičního soupeře CB Dobřany C. Duely s tímto soupeřem nesou nádech derby a jsou tradičně velice vyrovnané, kde o vítězi rozhodují maličkosti. Také postavení obou soků v tabulce je téměř vyrovnané, neboť na našeho dnešního protivníka ztrácíme pouhý jeden bod.

V otevírací čtveřici nastupuje vedle osvědčeného Michala Pilaře (522) Alena Nekulová (499). Michal držel se soupeřem krok pouze první polovinu. V té druhé už diktoval tempo jeho soupeř. Ála podala famózní výkon a svoji zkušenější soupeřku proháněla do posledního hodu. Nakonec podlehla až na poražené kuželky, ale odměnou jí může být alespoň nový osobní rekord. Po první třetině tak prohráváme 0:2 s mankem 60 kuželek. 

V prostřední části si dráhy na naší straně pronajala rodina Beníškových. Syn Matěj (493) po dlouhém herním výpadku nezahrál špatně, ale na soupeře to dnes nestačilo. První bod na náš účet připsal otec Honza (483), který jej vydřel doslova posledním hodem. Před závěrem prohráváme 1:3 s propastným rozdílem 126 kuželek.

A právě ten náskok 126 poražených kuželek byl výzvou pro naše dotahováky Jirku Vavřičku (509) a Petra Bohuslava (511). Oba naši hráči dělali co mohli, ale manko bylo příliš velké. Nakonec ještě Petr svůj dobře rozehraný duel pouze zremizoval. Prohráváme po slabším výkonu zaslouženě 2,5:5,5 (3017:3061). Nevyužili jsme tím možnost posunout se v tabulce výš, takže i nadále okupujeme 6. místo.

 

 

skk_rokycany_d-cb_dobrany_c_4.3.2024