Z Podbořan jedeme s prázdnou


09.03.2024

V dalším kole ve kterém budeme hájit první příčku zajíždíme do Podbořan. Domácím se v poslední době příliš nedaří, což je uvrhlo do nebezpečného pásma ohrožení sestupem. Tato skutečnost nahrává myšlence, že by to mohla být snadná záležitost, ale opak bývá obvykle pravdou.

Utkání otevíráme s dvojicí Pája Honsa (567) a Libor Bureš (591). Pája dnes nepodal zrovna excelentní výkon a s náhradníkem soupeře měl víc práce než se čekalo. Nakonec získal bod až doslova v samém závěru. Libor nezachytil nástup skvěle hrajícího protihráče a přestože druhá polovina již byla v jeho režii na bod jinak jeho velice dobrý výkon nestačil. Po první třetině tak máme smírný stav a my manko 9 kuželek.

Prostřední část výsledkem nijak nepohnula. Petr Fara (479) sice skvěle začal, ale od druhé dráhy převzal iniciativu jeho soupeř a tak to bylo až do konce. Martin Prokůpek (571) to měl přesně naopak, když úvodní prohraná dráha jej nakopla, aby v koncovce naprosto dominoval. Výsledkem je nadále smírný stav 2:2, ale naše manko vzrostlo na 52 kuželek.

Závěr utkání představil kuželky ve všech jejích podobách. Po první dráze jsme mohli uvažovat o vítězství. Po třetí by jsme byli rádi za remízu. A nakonec odjíždíme z prázdnou, když oba naši hráči Tomáš Havel (514) i Roman Pytlík (568) své duely prohráli. Prohráváme 2:6 (3290:3391) a naše vedoucí postavení je v ohrožení. Po skončení všech utkání se do čela dostal Slovan Kamenice nad Lipou což je náš příští soupeř.

 

skk_podborany_-skk_rokycany_b_9.3.2024