Vydřené vítězství nad posledním týmem tabulky


20.11.2023

Po sérii tří zápasů bez výhry hostíme momentálně poslední tým tabulky Slavoj Plzeň C. Naše vize pro tento duel nemůže být jiná, než černou sérii přerušit. Soupeře však není radno podceňovat, takže musíme podat stoprocentní výkon.

U duelu kde vystupujete v roli vysokého favorita je důležité do utkání dobře vstoupit. Tento úkol spočíval na dvojici Petr Bohuslav (539) a Matěj Beníšek (510) a dlužno dodat, že se jej zhostili se ctí, byť to možná stálo více úsilí než se čekalo. Nakonec však vedení 2:0 s rozdílem 124 kuželek je dosti vypovídající.

Prostřední část by se dala nazvat dívčí válkou nebo taky dámskou jízdou. Alena Nekulová (461) skvěle začala, což byl ovšem budíček pro soupeřku, která další průběh zcela ovládla. Přesto si Ála z tohoto duelu odnáší nový osobní rekord. Andrejce Pytlíkové (441) se dnes vůbec nedařilo a tak ji v poločase vystřídal Michal Pilař. Bohužel ani on na rozjetou soupeřku nestačil a tak před závěrem máme nejenom smírný stav, ale navíc budeme dohánět manko 13 kuželek.

V závěru soupeř vycítil šanci a před našimi hráči stál velice těžký úkol odrazit jeho nápor. Jirka Vavřička (567) potvrdil vysokou herní kvalitu a prakticky rozhodl o našem vítězství, když k důležitému bodu si ještě uzmul titul první hvězda utkání. Honza Beníšek (489) už jen jistil naše vydřené vítězství 5:3 (3007:2980). Černá série je přerušena, ale stálo to dost sil a nervů.

 

skk_rokycany_d-tj_slavoj_plzen_c_20.11.2023