Vítězství vůle a odhodlání


22.10.2023

K dalšímu interligovému utkání nastupujeme na domácích drahách. Soupeřem nám je aktuálně druhý tým tabulky TJ Rakovice, který je navíc posílen o včerejší výhru v Duchcově. My naopak nastupujeme v silně kombinovaném složení, když nám chybí zraněný Michal Bučko a Míra Šnejdar, jenž opustil potápějící se loď hostováním do Sokola Kolín?!?

Úvod utkání dostala na triko zkušenost. A ta sázka téměř vyšla. Radek Hejhal (625) i Roman Pytlík (597) bojovali jako lvi. Roman rozhodl o zisku svého dílčího bodu již po třech drahách, ale na té poslední mu trochu došlo. Radek o ten svůj bohužel přišel o jednu jedinou kuželku. Po úvodní čtveřici tak máme smírný stav a my k dobru 10 kuželek.

V prostřední části stáli Karel Koubek (575) a Milan Wagner (590) v situaci, kdy se snažili náš miniaturní náskok hájit. Skóre se sice přelévalo z jedné strany na druhou, ale ve finále byl úspěšnější náš soupeř, který si do koncovky nesl náskok 3:1 s převahou 16 kuželek.

A tak jsme byli znova před zdánlivě neřešitelnou situací. S ní se však nehodlali smířit Vojta Špelina (578) i Michal Jirouš (585). Hosté navíc situaci zřejmě trochu podcenili a to se jim krutě vymstilo. Naši hráči ztrátu rychle smazali a co víc vyhráli úvodní dvě dráhy. Na té třetí se hosté ještě pokusili o zvrat, ale závěr již patřil nám. Vítězíme zásluhou větší vůle a odhodlání 5:3 (3546:3516) a černá série je definitivně přerušena.

 

utkani_skk_rokycany_-_tj_rakovice_interliga