Vítězný vstup do soutěže


10.09.2023

Po loňské nevydařené sezóně, která vyvrcholila sestupem z 1. ligy se zdálo, že družstvo žen na nějaký čas ukončí svoji činnost. Tato myšlenka byla podpořena skutečností, že dlouhodobě nejlepší hráčka Terka Krákorová oznámila konec aktivní kariéry. Situace se ovšem ujala další dlouholetá opora Daniela Pochylová a výsledkem bylo přihlášení se do 2. ligy. Ke kmenovým hráčkám Daniele Pochylové a Lence Findejsové se přidaly loňské hostující Lada Hessová z Dobřan a Monika Kalousová z Blatné. K doplnění do potřebné šestice přispěl rodinný tandem Lucie Vrbatová z Podbořan a Alice Tauerová z Duchcova a svoji cestu v nové soutěži započaly v Aši. S našim soupeřem jsme se utkali před dvěma lety v poháru ČKA a už tenkrát jsme se přesvědčili o jeho kvalitách.

Síla soupeře je především v domácím prostředí a proto je nutné vstoupit úspěšně do utkání. Tuto úlohu dostaly Lada Hessová (594) a Alice Tauerová (548). Dravé, bezstarostné mladí vykonalo své. Lada potvrdila svoji výbornou formu a na těžkých drahách dokonce atakovala svůj osobní rekord (598). Alička soupeřku rovněž nešetřila a to si ještě na třetí dráze vybrala oddychový čas. Po první třetině tak vedeme 2:0 s komfortním náskokem 156 kuželek.

V prostřední části se na skvělý úvod pokusí navázat Monika Kalousová (538) a Lenka Findejsová (553). A to se povedlo měrou vrchovatou. Monča se na zisk bodu příliš nenadřela, ale samotná předvedená hra ji příliš uspokojit nemohla, naproti tomu Lence chvíli trvalo, než se zahřála na provozní teplotu, ale potom nedala soupeřce žádnou šanci. Při průběžném skóre 4:0 s rozdílem 280 kuželek je o výsledku prakticky rozhodnuto.

Závěr si tudíž mohou vychutnat Daniela Pochylová (555) a Lucie Vrbatová (581). Domácí hráčky ve snaze odvrátit potupného "kanára" bojovaly doslova o každou kuželku. Nakonec se jim to podařilo, když Daniela podlehla v kvalitním duelu nejlepší domácí hračce. Skvělý kolektivní výkon našich děvčat korunovala Lucka a stanovila tak konečný výsledek na 7:1 (3369:3067). Vítězný vstup do soutěže určitě potěšil a ukázal i potenciál na tento výsledek navázat.

 

kuzelky_as-skk_rokycany_10.9.2023