Vítězný vstup déčka


18.09.2023

Jako poslední z našich družstev odstartovalo svojí soutěž déčko. Ve Sdruženém Přeboru Plzeňska v loňské sezóně obsadilo krásné 2. místo, ale navázat na tento výsledek bude nesmírně těžké, zvlášť když se kádr výrazně obměnil. Největší ztrátou je přechod Tomáše Havla do béčka. V úvodním kole nás na našich drahách prověří soupeř SK Škoda VS Plzeň C, jenž se v uplynulé sezoně pohyboval na samém chvostu tabulky.

Na úvod nastoupilo dravé mládí a jejich vystoupení potěšilo. Michal Pilař (540) je už zkušený harcovník, ale pro loňského žáka Matěje Beníška (514) to byla premiéra jako hrom v osobáku a ještě s bodem navrch. Po první třetině vedeme 2:0 s náskokem 34 kuželek.

Do prostřední části nastupují Andrea Pytlíková (448) a David Wohlmuth (524). Andrejka si v první polovině vytvořila nad soupeřem výrazný náskok, který si zkušeně pohlídala až do konce, naproti tomu David nedal soupeřce žádnou šanci a stanovil tak průběžný stav před závěrem na 4:0 s rozdílem 175 kuželek.

Za prakticky rozhodnutého stavu si závěr užijí Jirka Vavřička (565) a další debutant Jan Beníšek (441). Jirka předvedl výkon utkání ke kterému mu pomohl i tlak soupeře. Honza při svém debutu nezklamal a přestože jako jediný svůj duel prohrál, určitě v dalších utkáních zúročí nabité zkušenosti. Na úvod si tak připisujeme pohodové vítězství 7:1 (3032:2889).

 

skk_rokycany_d-sk_skoda_vs_plzen_c_18.9.2023