Vítězný jarní vstup


12.01.2019

Všechny body zůstaly doma

Odvetná část mistrovských soutěží družstev byla zahájena na našich drahách a nás může těšit, že všechny body zůstaly doma.

Úvod dnešního programu obstaraly ženy, jenž hostily Spartak Přerov. O osudu utkání se rozhodlo již v první čtveřici, kdy Lenka Findejsová s Míšou Provazníkovou své soupeřky doslova deklasovaly o čemž svědčí průběžný stav 2:0 a + 90 kuželek pro nás. Dlužno dodat, že největší zásluhu na tom měla slabá hra našich soupeřek, než hvězdné výkony našich hráček. Druhá čtveřice rozhodla úplně, když Veronika Horková přidala dalších 43 kuželek, zatímco nejlepší naše hráčka Denisa Pytlíková svůj duel s nejlepší hráčkou soupeře prohráva. Před závěrem vedeme 3:1 o 112 kuželek a je rozhodnuto. Pod tímto dojmem zřejmě hrají naše koncové hráčky Terka Krákorová a Daniela Pochylová, což soupeřky využívají ke korekci výsledku. Vyhráváme v nejslabším domácím výkonu sezóny 5:3 (3158:3115), čímž jsme na 6. místě odskočily od spodní části tabulky na 3 body.

Po tomto utkání nastoupilo naše áčko k dalšímu interligovému souboji v roli vysokého favorita. Soupeřem nám byl tým ŠK Modranka, jenž se nachází na konci tabulky. Utkání by se dalo nazvat one men show Michala Jirouše. Už úvod dával tušit, že budeme svědky neobyčejného výkonu. Po slušných plných na první dráze (98) hodil v dorážce pět devítek za sebou, aby se výkon na dráze zastavil na skóre 168 a přesto tuto dráhu ještě prohrál. To však bylo jen drobné zaváhání v duelu s nejlepším hráčem soupeře. Na dalších drahách udržel tento vysoký standart a odměnou mu byl výkon dne 662 poražených kuželek. Tato dominance vyústila v naše jednoznačné vítězství 6:2 (3631:3407), když se k Michalovi výrazně přiblížili ještě Vojta Špelina (633) a Míra Šnejdar (623). V tabulce nám patří i nadále 3. místo (1. v rámci ČR).

Závěr dnešního programu patřil béčku, jenž hostilo souseda v tabulce tým Kovohutě Příbram. Utkání probíhalo jako na houpačce (po první čtveřici 1:1 a + 87 kuželek pro nás, po druhé čtveřici je stav 1:3 a - 48 kuželek). V závěru se misky vah přiklonily na naši stranu, když jsme soupeře předčili především ve hře do dorážky. Vítězíme 5:3 (3289:3239), čímž se v tabulce osamostatňujeme na 2. místě. Nejlepším našim hráčem byl Roman Pytlík (596), kterého však předčil hráč soupeře Jaroslav Roj (599).