Vítězná premiéra


08.09.2019

Zahájení sezóny 2019/20

Po letní přestávce se naplno rozběhly ligové soutěže. V našem podání to bylo trochu hektické, protože jsme do poslední chvíle nevěděli zda se povede dokončit rekonstrukci kuželny. Nakonec vše dobře dopadlo a odměnou byla vítězná premiéra našich družstev.

Úvod sobotního klání obstaraly jako tradičně naše ženy. Soupeřem nám byly děvčata z Náchoda, jenž v loňské sezóně obsadily 4.příčku.

Úvod utkání vyšel našemu soupeři, kde byla především dominantní reprezentantka Martina Hrdinová. Na druhou stranu naše hráčky Veronika Horková a nová posila Štěpánka Vytisková se držely a tak byl stav po úvodní čtveřici nakonec vyrovnaný 1:1, když ztrácíme 30 kuželek.

V prostřední části jsme rázně vykročily za vítězstvím. Postaraly se o to Lenka Findejsová a především nejlepší hráčka utkání Míša Provazníková. Výsledkem jejich snažení byl stav 3:1 a + 37 kuželek pro nás.

Závěr od nás obstaraly Daniela Pochylová, kterou od 61 hodu vystřídala Terka Krákorová a Linda Lidman. Úvod však lépe vyšel našim soupeřkám, jenž v polovině závěrečné čtveřice měly náskok 39 kuželek. Závěr však patřil našim děvčatům, které výsledek dokonale otočily a získávají první letošní vítězství 6:2 (3274:3254).

Zlatým hřebem včerejšího programu byl interligový duel našeho áčka se Sokolem Husovice. Úvod byl identický se zápasem žen, kdy Míra Šnejdar svůj souboj jasně vyhrál, zatímco Michal Jirouš na nejlepšího hráče soupeře nestačil, čímž stanovil průběžný stav na 1:1 a náskok 29 kuželek pro nás.

Prostřední část se nám úplně nevydařila, když jak Roman Pytlík, tak staronová posila Ladislav Urban své duely prohráli. Před závěrem tak prohráváme 1:3, ale stále máme 12 kuželek k dobru.

Do závěrečné čtveřice jsme nasadili Dana Neumanna a Honzu Endršta. Dan i Honza své soupeře jednoznačně přehráli, čímž stanovili konečný stav na 5:3 (3664:3541). 

Závěr sobotního programu patřil béčku, které přivítalo hráče Elektrárny Kadaň. Soupeř se v loňské sezóně zachraňoval na poslední chvíli a mimochodem na jaře zvítězil na našich drahách. Včerejší duel byl obdobou toho jarního, když prohráváme 2:6 (3186:3227).

Do konečného výčtu chybí úspěšný vstup do soutěže našich dorostenců, kteří zvítězili v Poděbradech 1653:1612, když první hvězdou utkání byl náš Vojta Havlík (563).