V Rakovicích jsme na body nedosáhli


04.02.2024

Po doslova senzačním vítězství v Trstené pokračuje naše slovenská mise v Rakovicích. Na podzim jsme doma nad tímto soupeřem zvítězili a i v posledních letech se nám proti tomuto soupeři docela daří. Tyto statistiky však nic neznamenají, protože dnes je tu nový zápas. V našem týmu dochází ke změnám, když tým posilují Pája Honsa a Roman Pytlík a odpočívají Láďa Moulis a Michal Jirouš.

V úvodní čtveřici nastupují Pája Honsa (586) a Karel Koubek (585). Pája prohrál úvodní dráhu, což jej nastartovalo a další dvě byli plně v jeho režii. Nepochopitelný výpadek na poslední dráze znamenal, že mu bod doslova protekl mezi prsty. Karel plynule navázal na svůj výkon ze soboty a svému soupeři nedal sebemenší šanci. Po první třetině tak máme vyrovnaný stav a my 30 kuželek k dobru.

Prostřední část ovládli domácí, když Roman Pytlík (556) ani Milan Wagner (577) nezachytili jejích nástup a přestože především Milan sahal po obratu, ke kýženému bodu to nevedlo. Před závěrem tak prohráváme 1:3 a ztrácíme 22 kuželek.

V závěru se dnes žádné drama nekonalo. Domácí hráči si zkušeně hlídali vedení a dokonce jej navýšili. Michal Bučko (516), kterého od 67. hodu vystřídal Petr Fara, dnes neměl svůj den, naproti tomu dnes nejlepší hráč utkání Vojta Špelina (605) už jen mírnil porážku 2:6 (3425:3522). Našim hráčům rozhodně nelze nic vytknout a včerejší senzační vítězství v Trstené je tou nejlepší pozvánkou do hlediště na příští nedělní dopoledne, kdy hostíme lídra soutěže ŠK Železiarne Podbrezová.

 

zapas_tj_rakovice_-_skk_rokycany_interliga