V cestě za obhajobou stál Orth


19.08.2023

První přípravou na novou sezonu je pro naši vlajkovou loď turnaj "O pohár starosty města" v Kamenici nad Lipou, kde obhajujeme loňský primát. V letošním roce se zde sešla mnohém těžší konkurence. Kromě domácích hráčů je zde nováček interligy Sokol Duchcov, ale především mistr Rakouska a finalista letošního Final four Ligy mistrů KSK Union Orth v jehož barvách hrají čeští hráči Jan Mecerod a Michal Kratochvíl.

Cestu za obhajobou zahájil Michal Bučko (622). Michal podal velice spolehlivý výkon a ukotvil naše družstvo na pohodovém 3. místě s nepatrnou ztrátou na druhý Orth (628) a vedoucí Duchcov (638).

Na Michalův výkon plynule navázal Míra Šnejdar (626) a to takovým způsobem, že své soupeře doslova uštval. Míra má na úvod sezóny poměrně slušnou formu, což nás katapultovalo do průběžného vedení s náskokem 33 kuželek na Orth a 56 na Duchcov.

První polovinu našeho snažení uzavřel Pavel Honsa (539). Pája začal skvěle, jenže na úvodní plné (108) se mu nepodařilo navázat dorážkou a postupně měl jeho výkon sestupnou tendenci. V poločase ztrácíme na vedoucí Orth 26 kuželek a máme mírný (19 kuželek) náskok na třetí Duchcov.

Druhou polovinu otevírá narychlo povolaný Petr Fara (586). Petr podal doslova fantastický výkon a vzhledem k tomu, že Orth do této rundy postavil ženu, mění se opět pořadí na čele. Před poslední třetinou vedeme o 33 kuželek před Orthem, zatímco Duchcov už výrazně ztrácí (106 kuželek) a ještě bude odolávat náporu domácích.

Předposledním našim hráčem je jediná posila pro nadcházející sezónu Karel Koubek (545). Karel má na kamenickou kuželnu rozporuplné vzpomínky, když zde na jaře suverénně ovládl kvalifikaci na MČR juniorů, aby o 24 hodin později zcela propadl. Navíc bude čelit jedné z největších hvězd Orthu Lukasi Tomistokle. Bohužel Karel tento tlak neustál, když s podstatně zkušenějším soupeřem držel krok pouze na úvodní dráze. Před závěrečnou čtveřicí jsou karty jasně rozdány. Vede favorizovaný Orth o 56 kuželek před námi a náš náskok na třetí Duchcov je 104 kuželek.

Posledním našim hráčem je Milan Wagner (585) a v barvách Orthu se představí jeden z nejlepších světových hráčů Matthias Zatschkowitsch. Milanovi trvalo prakticky celou první polovinu, než se zahřál na provozní teplotu, ale nakonec s naprostou pohodou jistil 2. místo. O vítězství Orthu nebylo pochyb. Nečekaně třetí skončili domácí borci. První přípravu máme tedy za sebou, ale až ty další ukážou, jak jsme na sezónu připraveni.