Utrápená výhra nad Husovicemi


10.09.2022

Los úvodního kola nového ročníku interligy nám přiřkl nevyzpytatelného soupeře Sokol Husovice. Na první pohled soupeř, jenž se v loňské sezóně zachraňoval až v baráži, ale máme ještě všichni v živé paměti, když si z našich drah odváží oba body. My se nebudeme ohlížet dozadu a uděláme vše pro to, aby body zůstaly doma. 

Na úvod je nutné poznamenat, že hosté přijeli bez jedné ze svých největších opor Zdeňka Vymazala, což by nás nemělo mást. Utkání zahajujeme s dvojicí Honza Endršt (572) a Radek Hejhal (669). Honza prohrál nešťastně úvodní dráhu a ta nakonec celý jeho duel rozhodla. A Radek? Jestli čekáte senzaci, tak se nedočkáte. Od úvodního hodu nedal soupeři ani "čuchnout" a mnoho nechybělo, aby ten vyfasoval sto kuželek. Po úvodní čtveřici je tudíž smírné skóre s naší převahou 102 kuželek.

V prostřední části nastupují oba Míchalové - Michal Bučko (631) a Michal Jirouš (593). Dlužno dodat, že soupeř do této části nasadil své nejlepší hráče. Michal Bučko vlétl do své interligové premiéry ve velkém stylu, čímž svého soupeře dokonale zaskočil a ten se z toho šoku vzpamatoval až na poslední dráze. Michal Jirouš bojoval se soupeřem o každou kuželku, ale nakonec byl šťastnější soupeř. Před závěrem máme nadále smírné skóre, ale náš náskok se vyšplhal na 166 kuželek.

S cílem dotáhnout utkání k vítězství nastupují Míra Šnejdar (576) a Roman Pytlík (581). A jedním dechem dodávám - byly to nervy. Je totiž zarážející pohrávat si s myšlenkou, že při tak vysokém vedení na kuželky můžete ztratit bod. Oba naši hráči působili, jako stroj se zadřeným motorem a z jejich hry občas bolely oči. Na jejich obranu stojí říct, že ani soupeři příliš velkou reklamu interlize nedělali. Výsledkem tohoto trápení bylo šťastné vyústění pro nás v podobě bodu Romana. Vítězíme 5:3 (3622:3437), ale řekněme si, že těch much na sklonku léta tu poletovalo víc než dost.

 

roky-husovice