Tak jsme zase první...


18.03.2023

Dnešní naše utkání by se dalo nazvat šlágrem kola, neboť se v přímém duelu utkává druhý s prvním v národní tabulce. Před našim soupeřem z Valašského Meziříčí máme čtyři kola před koncem čtyřbodový náskok, takže v případě úspěchu můžeme dnes téměř slavit mistrovský titul.

S úvodní čtveřicí nakonec museli být víc spokojeni domácí. Radek Hejhal (612) nedal svému soupeři ani čuchnout, zatímco Míra Šnejdar (592) si vypracoval v poločase slušný náskok, který nakonec neudržel. Řečí čísel to značí vyrovnané skóre 1:1 a my máme 37 kuželek k dobru.

V prostřední části jsme nasadili na domácí hvězdu Rosťu Goreckého (640) Milana Wagnera (591), jenž si sice nevedl špatně, ale bod z toho nebyl. Na vedlejších drahách však podal úžasný výkon Honza Endršt (657), čímž srovnal stav po dvou třetinách na 2:2 a my máme k dobru 49 kuželek.

Překrásný zápas gradoval. Domácí se ještě pokusili o zvrat, ale naši hráči je hned na první dráze přibrzdili. Postupem času se však soupeř Michala Jirouše (613) vymanil z překvapení a převážil misky vah na stranu domácích. Sen alespoň o remíze jim však vzal Michal Bučko (625), který tak pečetil naše vítězství na 5:3 (3691:3647), což značí že tři kola před koncem máme náskok 6 bodů a už příští týden můžeme slavit mistrovský titul.

 

utkani_tj_valasske_mezirici_-_skk_rokycany_interliga