Světový pohár - den třetí


06.10.2022

V Mnichově pokračuje druhým hracím dnem 33. ročník Světového poháru. Dnešní zápolení nám vyluští hned dvě tajenky. Určí elitní čtyřku, která se utká v závěrečném play off a zároveň vypíše osm místenek pro nadcházející Ligu mistrů. Po první polovině jsou naši hráči ve hře o náš vysněný cíl. Uvidíme jak se zbývající trojici podaří toto snažení dotáhnout do cíle.

Jako první dnes vstupuje do boje Vojta Špelina. Vojta plynule navázal na počínání svých předchůdců a v poločase svítilo na jeho ukazateli skóre 317. Druhá půlka se však tak úplně nepovedla. Po slabé třetí dráze (137) sice přišlo mírné zlepšení, ale na víc než 610 poražených kuželek to nestačilo. Po dvou třetinách nám aktuálně patří osmé poslední postupové místo s náskokem 68 kuželek na 9. Kranj. Naproti tomu ztrácíme 18 kuželek na sedmý Mertojak a 19 na šestý Bělehrad.

Jako pátý nastupuje Michal Jirouš s cílem udržet náskok na dotírající Kranj a polský Alfa Vektor. Úvod však nebyl úplně přesvědčivý, když v poločase svítilo na našem displeji 301. Druhá polovina nebyla zprvu lepší té první, ale na poslední dráze Michal předvedl takovou stíhací jízdu, až se z toho zbláznil displej. Nakonec končí výkonem 629 poražených kuželek, což značí, že před závěrem jsme se při výpadku Podbrezové dostali na 7. místo o 20 kuželek právě před ní a v závětří číhá devátý Alfa Vektor s odstupem 47 kuželek.

Vše má v rukou momentálně asi náš nejlepší hráč Míra Šnejdar. Navíc má určitou výhodu, že zná výkon Poláka a tudíž ví kolik musí minimálně nahrát, aby jsme měli jistotu Ligy mistrů. Nám se však líbí i ta sedmá příčka, takže se nebudeme na nic ohlížet a jdeme na to. Po úvodní zahřívací dráze (156) jsme na druhé malinko přitlačili, takže točíme 320 (Kranj 336). Po třetí dráze (165) a vzhledem k tomu, že Kranji malinko došel dech budeme dohrávat v pohodě. Nakonec to bylo až příliš bohorové (poslední dráha 131), ale po konečném součtu 616 poražených kuželek si můžeme zakřičet, že jsme tam!

Po odehrání poslední čtveřice je jasné, že s celkovým součtem 3768 poražených kuželek obsadíme 8. místo a tím i postup do Ligy mistrů. Družstvu i realizačnímu týmu upřímně gratulujeme!

 

men_qualification