Semifinále poháru ČKA


04.06.2022

Dějištěm Final four poháru ČKA je Prostějov. A bude to doslova bitva na moravském poli, protože mezi posledními čtyřmi uchazeči o tuto trofej je jediný český zástupce SKK Rokycany. Los nám do semifinále určil tým KK Ježci Jihlava (druhou dvojici tvoří Sokol Husovice a Valašské Meziříčí) a vzhledem k tomu, že zde se utkání hrají ve čtyřech hráčích výsledek je naprosto otevřený.

Do úvodní čtveřice jsme postavili Míru Šnejdara a Michala Jirouše. Mírovi se postavil do cesty účastník nedávného mistrovství světa Petr Dobeš a polovinu duelu byl lepším hráčem. Druhá polovina však patřila soupeři, který nakonec větším počtem poražených kuželek bere bod. Počínání Michala bylo naprosto identické. V první polovině diktoval tempo, ovšem v té druhé měl navrh jeho soupeř, který jej v závěru přetlačil a získal tak pro soupeře i druhý bod, což značí že v poločase prohráváme 0:2 rozdílem 29 kuželek. O obrat se pokusí Vojta Špelina a Honza Endršt.

Vojta nastoupil proti Danielu Braunovi a neměl proti němu žádnou šanci, čímž bylo prakticky o výsledku rozhodnuto. Razítko zmaru dovršil Honza Endršt, kterému úspěšně čelil účastník letošního juniorského mistrovství světa Ondřej Matura. Prohráváme 0:6 (2332:2439) a zítra nás v boji o 3. místo čeká Valašské Meziříčí, které podlehlo Husovicím 1:5 (2393:2430).

 

rokycany_-_jihlava