První prvoligová výhra


12. 10. 2024

Tři zápasy = tři porážky. To je nelichotivá bilance vstupu do soutěže. Dnes nás čeká utkání pravdy. Před námi stojí protivník, který v loňské sezóně co by nováček čeřil prvoligové vody a v konečném účtování obsadil třetí místo. Jeho letošní bilance je stejná jako ta naše, takže je nejvyšší čas konečně tuto černou sérii utnout. Není bez zajímavosti, že v kádru našeho soupeře je náš bývalý hráč Martin Procházka.

První čtveřice přispěla každému ze soupeřů jedním bodem. O ten náš se postaral Libor Bureš (564), když měl svůj duel (vyjma druhé dráhy) jasně pod kontrolou. Tomáš Havel (554) tahal za kratší konec provazu a ke slovu se dostal pouze na druhé dráze. Při vyrovnaném skóre máme na svém kontě o 29 poražených kuželek více.

Prostřední část skončila rovněž smírně. Vojta Špelina (616) dnes začal hrát od prvního hodu a na výsledku to hnedle bylo znát. Míra Novák (527) měl v nohách dopolední zápas béčka, ale i jeho zásluhou máme při smírném skóre 53 kuželek navrch.

Závěr byl z obou stran dosti nervózní. My jsme věděli, že pokud chceme zvítězit musíme jednu dvojici vyhrát a udržet kuželky. Tuto jistotu nám nakonec dal Roman Pytlík (578), když těsně zdolal našeho bývalého hráče Martina Procházku (571). Martin Prokůpek (560) splnil úkol udržet kuželky. Vítězíme 5:3 (3399:3351) a opouštíme poslední místo v tabulce, kam naopak spadl náš dnešní soupeř.

 

skk_rokycany-sk_podluzan_prusanky__12-10-2024