První druholigové vítězství


30.09.2023

Po sérii dvou porážek vítáme na našich drahách zkušený mančaft Lokomotivu Tábor s cílem konečně bodovat.

Úvod utkání připomínal scénku z hororu. Oba naši hráči Milan Wagner (600) i Pája Honsa (561) na své soupeře vůbec nestačili a po první dráze ztráceli 29 kuželek. Postupem času oba hru vyrovnali a Milan zásluhou skvělé druhé dráhy (170) a vítězné třetí svůj duel dokonce otočil, zatímco Pája při vší snaze už svoji ztrátu nesmazal. Přesto pro nás po první třetině svítí lichotivý stav, když při smírném skóre vedeme o 3 kuželky.

Prostřední část byla obdoba té úvodní. Petr Fara (590) i Libor Bureš (528) prohráli dokonce úvodní dvě dráhy. A zatímco Tomáš Havel, který vystřídal Libora, už ztrátu nedohnal. Petrovi se podařil husarský kousek, když celý souboj otočil. Před závěrem tak máme nadále vyrovnaný stav a ztrácíme nicotných 12 kuželek. 

V závěru za nás nastupuje obrovská síla, které soupeř při veškerém úsilí nedokáže čelit. Vojta Špelina (605) rozhodl o zisku dílčího bodu již po třech drahách a Roman Pytlík (660) neměl se soupeřem žádné slitování. Nejenže mu nedal ani "čuchnout", ale navíc fantastickou poslední drahou (195) korunoval svůj dnešní úžasný výkon, kterým dal razítko na celkové vítězství 6:2 (3544:3398) a tím i vytoužené první druholigové dva body.

 

skk_rokycany_b-kk_lokomotiva_tabor_30.9.2023