Postup stvrzený kanárem


02.04.2024

Je před námi další veledůležité utkání, které může napravit už tak pošramocený dojem z celé sezóny. Osmifinále poháru ČKA jsme ovšem nerozehráli zrovna nejlépe (1:5 a 8:8 na dráhy), ale jiskřička naděje na postup ještě doutná. Náš soupeř CB Dobřany Klokani však rozhodně tuto šanci jen tak lehce nepustí a bude hlavně záležet na nás, jak se dokážeme vyrovnat se skutečností, že se nám v domácím prostředí příliš nedaří.

V elektrizující atmosféře počali rozfoukávat onu jiskřičku naděje Vojta Špelina (617) a Radek Hejhal (625) a bylo to vskutku úžasné představení. Vojta svedl se soupeřem vyrovnaný souboj do třetí dráhy. Na té poslední už jasně dominoval a zapsal první náš dílčí bod. Radek nedal svému soupeři ani "čuchnout" a naprosto suverénním způsobem stanovil poločasové skóre na 2:0 a 6,5:1,5 na dráhy.

Pro jistotu postupu jsme potřebovali, aby jeden z dvojice Michal Bučko (580), Roman Pytlík (611) svůj duel vyhrál, neboť už v tuto chvíli bylo jasné, že dráhy nemohou hrát žádnou roli. Definitivní jistotu postupu nám dal skvěle hrající Roman Pytlík, který získal postupový bod již po třech drahách, zatímco Michal Bučko si musel na svoji bodovou odměnu ještě dráhu počkat. Vítězíme 6:0 (2433:2282 a 12,5:3,5 na dráhy) a postupujeme do čtvrtfinále poháru ČKA. Našim posledním soupeřem o postup do Final four, které navíc pořádáme ve dnech 8. - 9. června na našich drahách, by měl být pravděpodobně TJ Třebíč, který v úvodním utkání porazil doma Spartak Přerov 5:1 a 11:5 na dráhy. 

 

rokycany_-_cb_dobrany