Porážka přes velmi dobrý výkon


7. 10. 2024

Po dvou domácích duelech (těsná porážka a remíza) jsme ve třetím kole Sdruženého okresního přeboru zajížděli na dráhy TJ Dobřany, kde nás čekalo tamní céčko. Soupeř se po dvou kolech pyšní stejnou bilancí, takže se jedná o souboj sousedů v tabulce.

Čest zahájit utkání dostal náš benjamínek Matěj Beníšek (389) a svého úkolu se zhostil na výbornou. Od samého začátku diktoval tempo hry a přestože na druhé dráze mírně polevil připsal náš první dílčí bod.

Na výkon Matěje se pokusila navázat Andrea Pytlíková (377), která se potýkala s drobnými zdravotními problémy (zápěstí), které se projevily především ve hře do plných. Po první třetině tak při smírném stavu máme náskok 6 kuželek.

Druhou třetinu zahájil Honza Beníšek (365), který svedl se svým soupeřem neskutečně vyrovnanou bitvu, kde o výsledku rozhodl na konec čas, neboť Honza nestihl na každé dráze jeden hod.

Tuto část uzavřel Petr Bohuslav (421), který na první dráze sice úplně nezvládl dorážku, ale co se nepovedlo na první, to na té druhé už klaplo a před závěrečnou třetinou máme nadále vyrovnaný stav a my k dobru 27 kuželek.

Závěrečná část sice patřila plně domácím, ale oba naši hráči Jirka Vavřička (445) a Honza Ungr (421) podali velmi dobré výkony, čímž se postarali o kvalitní a dramatický závěr. Domácí hráči si museli sáhnout až na samé dno sil, aby misky vah překlopili na svoji stranu. Prohráváme 2:6 (2418:2436), když domácí se od úvodního zápasu zlepšili o více než 100 kuželek a obdobného výkonu docílili naposledy v 17. kole loňského soutěžního ročníku.

 

 

tj_dobrany_c-skk_rokycany_c_7-10-2024