Porážka charakterem sezóny


06.04.2024

Po pohárové anabázi se opět roztáčí kola interligy. Situace tři kola před koncem říká, že o titulu je defakto rozhodnuto (KK Ježci Jihlava) a o zbylé medaile by si to měla rozdat trojice Valašské Meziříčí, Duchcov a náš dnešní soupeř Slavoj Praha. Naše pozice je v podstatě jasná a proto můžeme hrát v klidu.

Utkání otevíráme s dvojicí Radek Hejhal (642) a Karel Koubek (562). Radek skvěle začal (půlka 335), ale ve druhé polovině soupeř výrazně ožil a v dramatické koncovce o pouhé čtyři kuželky urval bod. Karlovi trvalo celou první polovinu než se sžil s dráhama. Druhá půle už měla potřebné parametry, ale bod už byl nenávratně pryč. Po první třetině prohráváme 0:2 s mankem 74 kuželek.

Prostřední část nám přinesla dílčí radost, když o náš první dílčí bod se postaral Michal Bučko (622), zatímco Vojta Špelina (561) skvěle začal, aby se mu následující dvě dráhy hrubě nepovedly. Závěrečný finiš nakonec na bod nestačil, byť k němu chyběla pouhá jedna kuželka. Před závěrem tak prohráváme 1:3 s mankem 45 kuželek.

V závěru dal pečeť na vítězství domácích fenomenální Jarda Hažva (681), kterému při vší snaze nedokázal Milan Wagner (600) konkurovat. Konečnou podobu výsledku udělal Michal Jirouš (610), jenž svému soupeři nedal sebemenší šanci. Prohráváme po průběhu, jenž charakterizoval celou sezónu 2:6 (3597:3656) a při porážce Husovic v Duchcově máme definitivně interligovou jistotu.

 

utkani_kk_slavoj_praha_-_skk_rokycany_interliga