Pohárová pohádka na Žižkově


04.05.2023

Los čtvrtfinále poháru ČKA nám přiřkl velmi těžkého soupeře KK Slavoj Praha, jenž se v letošní sezóně může pyšnit bronzovou medaili z domácího šampionátu družstev a konečným 5. místem v interlize. Je však pravdou, že v této fázi již není slabých protivníků, neboť čtvrtfinále je vstupní branou do Final Four.

Domácí se v tomto utkání museli obejít bez jednoho ze svých klíčových hráčů Zdeňka Gartuse a to byla voda na náš mlýn. Úvod utkání byl pro nás jako z pohádky. Michal Bučko (661) zdolal domácí hvězdu Jardu Hažvu a Honza Endršt (708) předvedl výkon z kategorie snů, jenž nepotřebuje další komentáře. Řečí čísel vedeme 2:0 a 7:1 na dráhy (rozdíl v poražených kuželkách je bezpředmětný - 171).

Do druhé části nastupují Radek Hejhal (610) a Míra Šnejdar (581). Radek dnes na nic nečekal a o svém vítězství rozhodl již po třech drahách, naproti tomu Míru utkání nezastihlo v optimálním rozpoložení, ale na našem konečném vítězství 5:1 (2560:2357 a 13:3 na dráhy) to nemělo příliš vliv. Tímto výsledkem jsme si výrazně pootevřeli dveře do Final Four poháru ČKA.

 

sla-rok