Pohár ČKA - utkání o 3. místo


05.06.2022

Závěrečnými utkání o umístění vyvrcholil v Prostějově pohár ČKA družstev mužů. V duelu o bronz jsme se utkali s největším favoritem celého poháru týmem z Valašského Meziříčí, jenž včera dost nečekaně podlehl Sokolu Husovice. V našem týmu oproti včerejšku došlo ke změně, když včera nejlepšího Míchala Jirouše vystřídal Roman Pytlík.

Úvodní čtveřice svedla Romana Pytlíka s Tomášem Cabákem a Míru Šnejdara s Daliborem Jandíkem. Roman svůj duel skvěle začal, ale postupně přebíral inciativu jeho soupeř, jenž si nakonec zasloužil bod. To Míra nepodal rozhodně špatný výkon, ale na famózně hrajícího soupeře nestačil. V poločase tedy prohráváme 0:2 rozdílem 77 kuželek a to se bude už těžko otáčet.

O malý zázrak se budou pokoušet Honza Endršt proti Ondrovi Topičovi a Vojta Špelinu, který bude čelit účastníkovi nedávného mistrovství světa Rosťovi Goreckému. Zdánlivě rozhodnuté utkání se začalo dramatizovat, když jsme se před poslední dráhou dotáhli na rozdíl 44 kuželek. Bohužel to bylo z naší strany vše. Vojta sice využil slabšího dne Rosti, naproti tomu Honza na poslední dráze ztratil téměř 40 kuželek a tím i bod. Prohráváme 1:5 (2424:2491) a končíme na 4. místě. Ve finále poté náš semifinálový přemožitel KK Ježci Jihlava zdolala Husovice 5:1 (2415:2364) a stal se vítězem letošního ročníku poháru ČKA.

 

valasske_mezirici_-_rokycany