Po nadějném průběhu bez bodů


03.02.2024

Šlágrem tohoto kola je bezesporu duel naší rezervy coby lídra soutěže s dalším týmem ze špice tabulky TJ Červený Kostelec. Na podzim na našich drahách jsme velice dobře rozehrané utkání ztratili a o to větší motivaci teď máme. Do Náchoda, kde náš soupeř hraje svá domácí zápasy, však neodjíždíme v tom nejsilnějším složení.

V úvodní čtveřici nastoupili Pája Honsa (621) a Tomáš Havel (529). Pája předvedl skvostnou první půlku (334), aby si následně vybral oddechový čas. Poslední dráha však byla opět parádní (167). Tomáš na svého soupeře nestačil a tak po první třetině hrajeme 1:1, ale ztrácíme 17 kuželek.

V prostřední části nastupují Roman Pytlík (586) a Petr Fara (554). Roman strojovou hrou si dokráčel k zisku bodu již po třech drahách, naproti tomu Petr po první nepovedené dráze se rozjel tak, že jej nezastavilo ani střídání na straně soupeře. Před závěrem svítí na ukazateli nadějný stav 3:1 a plus 62 kuželek pro nás.

Tento náskok budou v závěru hájit Libor Bureš (528) a Martin Prokůpek (552) a ve vzduchu se vznášel strašák podzimního duelu. Bohužel katastrofický scénář se naplnil již po třech drahách a ironií osudu je fakt, že stejně jako na podzim pohřbil naše ambice náš hráč Daniel Neumann. Prohráváme 3:5 (3370:3451) a přepouštíme 1. příčku našemu soupeři. V závěru kola však dokázala Sokol Kdyně zvítězit v Jičíně a tudíž jí patří první příčka před Červeným Kostelcem a námi.

 

tj_cerveny_kostelec__-skk_rokycany_b_3.2.2024