Perně vydřený bod


15.01.2024

Jarní část mistrovských bojů zahajujeme v Plzni na "škodovce". Na podzim jsme tohoto soka na našich drahách jasně přehráli, ale dnes nás nečeká nic lehkého. Bude nanejvýš obtížné popasovat se se soupeřem, ale i s technickým stavem tamních drah.

Na úvod jsme zvolili naši mnohokrát osvědčenou taktiku v podobě nasazení našich mladých pušek. Michal Pilař (404) i Matěj Beníšek (424) předvedli neskutečně trápení. Michal se s tamními drahami nedokázal vůbec srovnat. Matěj se sice taky plně neadaptoval, ale soupeř ještě o něco méně a tak se podařilo, že po první třetině máme vyrovnané skóre 1:1 se ztrátou 45 kuželek.

V prostřední části nastupují Honza Beníšek (464) a Andrea Pytlíková (414) a my tajně doufali v obrat. A ten skutečně přišel. Oba naši hráči své duely vyhráli a tak před závěrem vedeme 3:1 s mankem 8 kuželek.

Drama do posledního hodu, tak by se dala stručně charakterizovat poslední čtveřice. Alena Nekulová (430) nehrála špatně a odměnou ji byl zisk jedné dráhy. To by však na bodový zisk bylo málo. O tom, že nakonec neodjedeme s prázdnou rozhodl Jirka Vavřička (525), ale stálo to dost potu a nervů. Konečná remíza 4:4 (2661:2708) má pro nás cenu zlata.

 

sk_skoda_vs_plzen_c-skk_rokycany_d_15.1.2024