Od porážky k exhibici


03.02.2024

Po čtrnáctidenní přestávce vyplněné mistrovstvím Plzeňského kraje zajíždíme na dráhy Sokola Díly, jenž je v tabulce na 5. místě (2 body před námi). Na podzim jsme s tímto soupeřem doma prohráli, takže bychom rádi tuto bilanci srovnali. Mírný optimismus nám dodávají dva medailisté z minulého týdne v sestavě (Pavel Andrlík mladší a Marta Kořanová).

V úvodní části se postupně představili Dominik Černý (391) a Honza Ungr (409). Dominik v první polovině držel se soupeřem krok, ale v té druhé už tempu nestačil, naproti tomu Honza o svém vítězství rozhodl prakticky v první polovině, když v té druhé už jen výhru kontroloval. Po první třetině tak máme smírný stav, ale my manko 39 kuželek.

V prostřední části se s tímto stavem pokusí něco udělat Pavel Andrlík starší (448) a Míra Novák (434) a byla to mise úspěšná. Oba se totiž inspirovali Honzou Ungrem a dokázali výsledek dokonale otočit. Před závěrem tak vedeme 3:1 s náskokem 36 kuželek.

V závěrečné části budou tento stav hájit medailisté z mistrovství Plzeňského kraje Pavel Andrlík mladší (457) a Marta Kořanová (454) a ukázalo se, že nejlepší obrana je útok. Závěr byl doslova demolicí domácích a výsledek tomu plně odpovídá. Vítězíme 7:1 (2593:2499), čímž jsme se bodově dotáhli na našeho dnešního soupeře.

 

tj_sokol_dily_a-skk_rokycany_c_3.2.2024