Nová sezóna zvedá oponu


05.09.2020

Dlouho očekávané zahájení mistrovských soutěží družstev dospělých je tady a všichni naši zástupci mají v úvodním kole výhodu domácího prostředí. Program zahájily tradičně ženy, které se do nové sezóny výrazně posílily. Zrcadlo jejich ambicím nastaví soupeřky ze Zlína, jenž se v uplynulé sezóně sice pohybovaly na hraně sestupových vod, nicméně proti našim děvčatům se jim dařilo.

Do úvodní čtveřice jsme nasadili Lindu Lidman a Lenku Findejsovou. Obě naše hráčky začaly s velkým odhodláním, ale zatímco Lenka rozhodla o svém bodu již po třech drahách, Linda měla svou cestu mnohem trnitější. Nakonec jej získala o pouhé 3 kuželky a stanovila průběžný stav na 2:0 s náskokem 52 kuželek.

Do druhé čtveřice nastupují Míša Provazníková a první naše posila Karoline Utíkalová. A děvčata začala přesně tak, jak skončily jejích předchůdkyně s tím rozdílem, že obě o zisku bodu rozhodly již po třech drahách. Před závěrem svítí na ukazateli stav 4:0 a k dobru máme 158 kuželek.

Závěr obstarají Terka Krákorová a naše druhá akvizice Simona Koutníková. Závěr rozhodnutého utkání dohráváme poněkud ležérně, což umožnilo dobře hrajícím hostujícím hráčkám výsledek kosmeticky upravit. Přesto vítězíme jasně 6:2 (3463:3351), když první hvězdou utkání byla Karoline Utíkalová (615). Výsledný součet je náš historicky nejvyšší.

Po tomto krásném a kvalitním duelu nastupuje áčko proti týmu Tatran Sučany, jenž se posílily o svého odchovance několikanásobného Mistra světa Ivana Čecha, takže nás rozhodně nečeká žádná selanka.

Do úvodní čtveřice nasazujeme Honzu Endršta a Míru Šnejdara. A byl to boj o každou kuželku, který nakonec skončil smírně, když Honza svůj bod prohrál až v samém závěru. Po první čtveřici je tedy stav 1:1 a k dobru máme 45 kuželek.

V prostřední části za nás nastupují Dan Neumann a Michal Jirouš. V této fázi utkání se misky vah výrazně přiklonily na naši stranu, neboť oba naši borci své duely jasně ovládli a navíc jsme získali výrazný náskok co do počtu poražených kuželek. Před závěrem tedy vedeme 3:1 s převahou 168 kuželek. Závěr mají ve svých rukou Vojta Špelina a Roman Pytlík.

V poslední čtveřici se už nic nemohlo změnit na našem vítězství, které je nakonec 6:2 (3569:3433), když první hvězdou utkání byl Míra Šnejdar (628). Závěr dnešního programu bude patřit béčku, které hostí SKK Podbořany.

Béčko chtělo potvrdit skvělou jarní formu, kterou si ověřilo i v přípravě v Dobřanech. Od úvodních hodů šlo systematicky za svým cílem a neustále navyšovalo náskok až do konečného skóre 8:0 (3365:3192), čímž dokonalo skvělý vstup našich družstev do ligových soutěží, když dnes si od nás žádný ze soupeřů neodvezl ani bod. Za zmínku stojí, že první hvězdou utkání byl dorostenec Vojta Havlík (594), kterému skvělé sekundoval zkušený Martin Prokůpek (593). Vojta navíc jako jediný v celém utkání zvládl svůj nához bez chyby.