Nastavení zrcadla


16.12.2023

Šlágrem posledního podzimního interligového kola je bezesporu duel úřadujícího šampiona s aktuálně jeho nástupcem týmem KK Ježci Jihlava. Náš soupeř, bez ohledu na výsledek tohoto zápasu, se stane podzimním půlmistrem. Utkání nám může dokonale nastavit zrcadlo, jakým směrem se budou naše cesty dál ubírat.

V úvodní čtveřici úřadoval Radek Hejhal (641), jenž nejlepším domácím výkonem nedal soupeři sebemenší šanci, naproti tomu Pavel Honsa (583) bohužel nezopakoval výkon z minulého týdne, ale přesto bojoval a ke kýženému bodu mu chybělo osm kuželek. Po první třetině tak máme smírný stav, ale na našem kontě je o 78 kuželek víc.

Slibně rozehranou prostřední část se nám bohužel nepodařilo dotáhnou do přijatelného konce. Oba naši hráči Roman Pytlík (559) i Milan Wagner (584) totiž své duely nakonec prohráli, čímž se misky vah výrazně převážily na stranu favorizovaných hostí. Při skóre 1:3 máme ještě 18 kuželek k dobru.

Závěr byl dramatický do posledního hodu. Před závěrečnou drahou jsme dokonce sahali po dvou bodech, ale v závěru Michal Jirouš (584) neodolal tlaku soupeře, zatímco Vojta Špelina (605) v závěru svého vyrovnaného duelu doslova koncertoval. Podtrženo, sečteno nakonec bereme bod za remízu 4:4 (3556:3527) a dlužno dodat, že spravedlivou. Podzimní část sezóny je minulostí. Naše umístění sice nekoresponduje s předsezonními představami, ale postavení v tabulce rozhodně není beznadějné.

 

utkani_skk_rokycany_-_kk_jezci_jihlava_interliga