Naděje stále žije, ale...


16.03.2019

20. kolo ligových soutěží

Už jen dvě kola zbývají po tomto víkendu do konce mistrovských ligových soutěží. Všechna naše družstva tentokrát zajížděla na dráhy svých soupeřů a musíme konstatovat, že až na áčko jsme žádný zisk nečekali.

Áčko zajíždělo do Jihlavy, kde se nám dlouhodobě nedaří a ani letošní souboj nebyl vyjímkou. Úvod byl pro nás vcelku úspěšný, když sice Dan Neumann těsně prohrává, ale nejlepší hráč utkání Michal Jirouš (617) jasně vítězí, takže průběžný stav je sice vyrovnaný 1:1 a na naši straně je vetší počet poražených kuželek (+53). Druhá čtveřice nám radost nepřinesla, když jak Roman Pytlík, tak především Míra Šnejdar své duely tešně prohráli a tak před závěrem prohráváme 1:3, ale stále je na naši straně více poražených kuželek (+46). Závěr utkání plné paradoxů pro nás končí šťastně, když Vojta Špelina těsně prohrává, ale Honza Endršt sice taky těsně prohrává na kuželky, jenže na dráhy vítězí 3:1 a zajišťuje ze hry důležitý druhý bod což znamená, že utkání končí smírně 4:4 (3571:3543) a naděje na zisk titulu stále žije.

Ženy zajížděly do Rosic a zde jsme na bodový zisk rozhodně nemysleli. Děvčata podala sotva průměrný výkon, což na úřadující mistryně republiky nemohlo stačit. Prohráváme 1:7 (3247:3450), když čestný bod získala Terka Krákorová na úkor reprezentantky Lucie Vaverkové.

Béčko opět ve značně slátané sestavě (3 náhradníci) jelo na dráhy vítěze soutěže Kuželky Aš. Tento fakt se plně projevil a domácí snadno vítězí 6:2 (3334:3182). Přísnější měřítko z našich hráčů snese pouze Honza Holšan (568).