Na Žižkově bylo k bodům blízko


28.10.2023

K dalšímu druholigovému utkání cestujeme opět do hlavního města, ovšem tentokrát je naší cílovou destinací Žižkov. Domácí hráčky v dosavadním průběhu soutěže neztratily ani bod, zatímco naše výkony mají sestupnou tendenci. Pro případný bodový import bude třeba maximálního úsilí s notnou dávku štěstí.

Úvod utkání obstarala dvojice Monika Kalousová (559) a poprvé v letošní sezóně Marta Kořanová (499), kterou od 61. hodu vystřídala Alice Tauerová. Monča skvěle začala, ale to byl zřejmě spouštěcí mechanismus pro soupeřku, která se vypjala k vynikajícímu výkonu. Marta držela krok se soupeřkou v plných, ale příliš mnoho chyb v dorážce vedlo k vystřídání. Alička třetí dráhu zahrála slušně, byť to k bodům nevedlo, ale poslední byla doslova strašidelná a tak po první třetině prohráváme 0:2 s mankem 88 kuželek.

V prostřední části se s tímto stavem pokusí něco udělat Lada Hessová (554) a Lenka Findejsová (568). Lada svoji formu z úvodu sezony stále hledá. Dnes však byly v její hře záblesky, které ji nakonec dovedly k zdárnému cíli. Lenka se po úvodní prohrané dráze rozjela ke skvělému výkonu a na následných dvou prakticky rozhodla o svém vítězství, které v závěru jen kontrolovala. Pohled na výsledkovou tabuli je teď mnohem příznivější, když při skóre 2:2 ztrácíme už jen 27 kuželek.

A to už byl úkol pro Lucii Vrbatovou (557) a Danielu Pochylovou (569). Obě naše hráčky bojovaly jak lvice, ale kýžený úspěch to nepřineslo. U Lucky rozhodla třetí dráha, kterou prohrála o smolnou jednu kuželku. Daniela zahrála skvěle první tři dráhy, které tak rozhodly o jejím bodu. Bohužel na té poslední se ji úplně nedařilo, což se projevilo ve ztrátě kuželek. Prohráváme 3:5 (3306:3329), ale dlužno dodat, že o výsledku se rozhodlo již v úvodní čtveřici.

 

sk_zizkov_praha-skk_rokycany_28.10.2023