Mistrovství světa - družstva juniorek


18.05.2022

Na mistrovství světa, které se koná ve městě Elva v Estonsku je dnes na programu soutěž, jenž nás nebývale zajímá. Poslední výsledky našeho družstva juniorek dávaly tušit, že bychom mohli reálně bojovat o medaili. Součástí našeho družstva je i hračka našeho klubu Míša Provazníková.

Úvod obstarala ta nejzkušenější Anna Štraufová z Rosic, které se však vůbec nedařilo a tak ji po 60 hodech vystřídala Bára Janyšková. Bára zúročila hostování v našem klubu, když druhou šedesátkou 307 povyšuje naše akcie na úspěch, neboť na vedoucí Polky ztrácíme jen 21 kuželek. Jako druhá naše hračka půjde do akce Míša Provazníková.

Míša začala skvělou první dráhou (159) na kterou se ji již nepodařilo navázat. Celkově porazila 578 kuželek a medailový sen se pomalu rozplývá.

Třetí naší hračkou byla Kamila Jirsová, ale ani ona nepřekročila stín bídných výkonů a po výkonu 562 poražených kuželek se jeví medaile už jako utopie. Mimochodem Němky, které jsme v poslední přípravě porazili na jejich drahách mají před námi náskok 157 kuželek.

Čtvrtá hračka Klára Tobolová rozjela úžasnou stíhací jízdu, když v poločase měla na svém kontě 323 kuželek. Ve druhé polovině však nasazené tempo nejenže neudržela, ale na poslední dráze (127) svůj výkon doslova zazdila. Přesto zaznamenala do této chvíle náš nejlepší výsledek 597 poražených kuželek.

 

Jako pátá v pořadí nastoupila Kateřina Majerová. Po vlažnější první dráze (143) přišla na té druhé exploze v podobě neskutečných 187 poražených kuželek. Následující dráha však přináší vystřízlivění (133), nicméně poslední dráha (153) znamená, že tu máme první šestistovku. Kačka poráží 616 kuželek, čímž pozvedla náš už tak dost splihlý prapor.

Jako poslední jde do akce Barbora Pýchová, která by ještě v případě mimořádného výsledku mohla s pořadím pohnout. Na úvod dráha 150 není špatná, ale potřebovali bychom trochu přidat. Druhá, přes nepovedené plné (91) nakonec 153 a točíme 303. Třetí dráha "jen" 147 a to už bude velice těžké. Poslední dráha 153 a celkově 603 je velice slušné. Celkově končíme součtem 3527 poražených kuželek a za nedávný českým rekordem (ten by na medaili určitě stačil) zaostáváme o 63 kuželek. Nezbývá jen čekat na co (vypadá to na 5. místo) to bude stačit.

Je dobojováno. Mistryněmi světa jsou Němky, které jsme před necelými 14 dny na jejich půdě deklasovali. Druhé skončily Slovinky a třetí Srbky. My jsme nakonec čtvrté pouhých 14 kuželek od medaile.

 

team_u23_w