Mistrovství Plzeňského kraje 2024


26.01.2024

Na šesti drahách našeho kraje se o tomto víkendu uskuteční Mistrovství Plzeňského kraje jednotlivců v jednotlivých kategoriích a na pěti místech budeme mít své zástupce. Paradoxně kde nebudeme mít zastoupení je na našich drahách, kde se o tituly utkají junioři a juniorky.

Nejprestižnější je pochopitelně kategorie mužů, která je rozdělena do dvou hracích dnů. Na kuželně Sokola Plzeň V si to v sobotu rozdá 32 hráčů o 16 postupových míst do nedělního finále. Bude u toho i sedm hráčů našeho klubu včetně obhájce mistrovského titulu Míry Šnejdara.

Na drahách Škody Plzeň si dají dostaveníčko ženy a seniorky. Ve startovní listině žen je i kvarteto našich hraček v čele s obhájkyní titulu Lenkou Findejsovou.

Do třetice na Slavoji Plzeň budou o mistrovský titul bojovat senioři i s naším Láďou Moulisem.

Dorostenci a dorostenky mají svůj šampionát v Dobřanech a na drahách CB by se měli představit dorostenci Michal Pilař a Matěj Beníšek a s nimi dorostenka Tereza Hajžmanová.

V neděli se ve Kdyni o mistrovské tituly utkají žáci a žákyně a v kategorii mladšího žactva máme dvě želízka v ohni v Ondřeji Weckovi a Jindřichu Petrovi.

Ve všech kategorií se kromě mistrovských titulů také bojuje o účast na MČR (vyjma mladšího žactva) a my věříme, že i na této vrcholné přehlídce budeme mít svoje zastoupení.