MČR tandemů mužů a žen/ zlato a bronz do Rokycan


18.06.2023

Druhým dnem pokračuje MČR dvojic mužů a žen soutěží tandemů. Účast v tomto klání si vybojovalo 16 nejlepších ze včerejších bojů a jsou mezi nimi i naši zástupci.

Bohatší zastoupení máme v Karlových Varech, ale co se úspěšnosti týče je to už poněkud slabší. Cesta Radka Hejhala s Michalem Jiroušem skončila již v úvodním kole, když nestačili na pozdější mistry republiky dvojici Slavoje Praha František Rusín a Evžen Valtr. Mnohem lépe se dařilo Michalu Bučkovi, jenž společně s Michaelem Klausem ze Sokola Duchov zdolali v úvodním kole až na Sudden Victory 24:22 dvojici Ježků Jihlava Vít Jírovec a Daniel Braun. Zkušenosti z náhlé smrti se hodili ve čtvrtfinále, kde zdolali na Sudden Victory 23:22 hráče Unie Hlubina Martina Marka a Přemysla Žáčka. V semifinále jim po strhujícím boji na druhé dráze dali stopku bratři Jaroslav a Martin Hažvové (Slavoj Praha - SKK Hořice), přesto je zisk bronzové medaile velkým úspěchem.

V tandemech žen v Praze na Žižkově uspěla v prvním kole Linda Lidman společně s Karoline Utíkalovou (Kuželky Jiskra Hazlov), když zdolaly jasně dvojici Lokomotivy Liberec Nataša Kovačovičová a Denisa Čermáková. Ve svém vítězném tažení pokračovaly i ve čtvrtfinále, kde po velkém boji zdolaly až na Sudden Victory 24:22 silnou dvojici Jiskry Nová Bystřice Barboru Pýchovou a Petru Mertlovou. V semifinále je čekaly vítězky sobotní soutěže dvojic Veronika Petrov (KK Konstruktiva Praha) a Ivana Kaanová (KK Slavia Praha), ale vítězná pohádka ještě nekončí. Linda s Karoline vítězí 22:16 na Sudden Victory a zahrají sí o titul. V nervy drásajícím finále jim v cestě stály Jana Braunová a Karolína Derahová z KK Jihlava. O vítězství a titulu mistra republiky pro Lindu s Karoline rozhodla až druhá náhlá smrt 28:23. K vítězství oběma gratulujeme! Stínem zůstává, že Linda i na závěr sezóny zapomněla, že je stále členkou SKK Rokycany.

 

mcr_tandem_muzi_2023

mcr_tandem_zeny_2023