MČR smíšených dvojic - zlato a bronz do Rokycan


24.06.2023

Závěr sezóny patří tradičně šampionátu smíšených dvojic. V letošním roce přivítá vyvrcholení této soutěže kuželna v Praze - Radotíně a opět u toho budou vyslanci našeho klubu. To slovo vyslanci je na místě, neboť naši hráči budou tvořit mužskou část smíšené dvojice.

V první losované skupině nastupuje Radek Hejhal (672), jenž spojil své síly s Veronikou Petrov (KK Konstruktiva Praha). Při současné formě obou aktérů má tato dvojice medailové parametry. Radek vytvořil nový rekord drah (dosud Honza Endršt 640) a společně s Veronikou nasadili všem soupeřům laťku na hodnotě 1278 poražených kuželek, což se žádné dvojici nepodařilo překonat.

Do druhé losované skupiny nastupuje druhý náš zástupce Honza Endršt (599), jehož partnerkou je Barbora Pýchová (Jiskra Nová Bystřice). Honza přišel o rekord drah, ale ne o chuť poprat se o dobrý výsledek. Přestože střídal světlé okamžiky s těmi méně vydařenými dosáhli s Bárou součtu 1214 poražených kuželek a obsadili 3. místo.

Až v závěrečné čtveřici se dostal ke slovu poslední náš zástupce Roman Pytlík (655), jehož spoluhráčkou byla Bohdana Jankových (KC Zlín). Roman si spravil chuť po nevydařeném výkonu minulý týden v Karlových Varech a po zásluze byl za to odměněn, když se svoji spoluhráčkou dosáhli nádherného součtu 1200 poražených kuželek a obsadili 6. místo.

Výsledky našich hráčů znamenají, že v zítřejší soutěži smíšených tandemů uvidíme všechny naše zástupce.

 

mcr_dvojice_mix_2023