MČR mix tandemů - stříbro pro Lindu Lidman


19.06.2022

V Poděbradech pokračovalo MČR smíšených dvojic soutěží tandemů do které se na základě včerejšího umístění kvalifikovali i oba naši zástupci Honza Endršt se Simčou Koutníkovou a Linda Lidman s Michaelem Kotálem.

Linda s Michaelem měli v úvodním kole za soupeře dvojici z Vyškova Robert Modřík a Pavla Fialová a přestože měli od úvodu utkání ve své režii vlastními chybami prohráli první dráhu. V té druhé už jasně dominovali, aby se nakonec radovali z postupu do čtvrtfinále v poměru 27:25 na náhlou smrt.

Honza se Simčou měli za soupeře dvojici Gustav Vojtek (KK Šumperk), Michaela Tobolová (Sokol Sedlnice) a přestože jejich výkon nebyla žádná hitparáda o jejich postupu do čtvrtfinále nebylo pochyb. Tam je ovšem čekají největší favorité Honza Bína s Natálii Topičovou.

Čtvrtfinále je brána k medaili a tu se podařilo otevřít Lindě s Michaelem, když až na náhlou smrt (27:22) přehráli dvojici David Machala (Podlužan Prušánky), Zuzana Machalová (Spartak Přerov).

Bohužel přesně opačně se dařilo Honzovi se Simčou, kteří až na náhlou smrt (21:25) podlehli největším favoritům Honzovi Bínovi (Lokomotiva Česká Třebová) a Natálii Topičové (Slovan Rosice).

V semifinále čekala na Lindu s Michaelem dvojice Michaela Bagari (VKK Vsetín) a Jindřich Kolařík (KC Zlín). Linda s Michaelem pokračovali v dnešních skvělých výkonech a zcela jasně postoupili do finále, kde je čekají Honza Bína a Natálie Topičová, kteří až na druhou náhlou smrt vyřadili Janu a Daniela Braunovi (KK Jihlava).

Finále přineslo neskutečné drama. Když už se zdálo, že Linda s Michaelem v duelu zvítězí jasně 2:0 soupeři doslova vstali z mrtvých, aby pak na druhou náhlou smrt brali titul. I přes tento nešťastný okamžik je třeba výkon Lindy vyzdvihnout a svoji stříbrnou medaili dala zlatou tečku za jednou z nejúspěšnějších sezón klubu.

 

mcr_tandem_mix_2022