MČR jednotlivců 2023 - juniorky


07.05.2023

Druhou částí pokračuje třídílný seriál MČR jednotlivců 2023 dorosteneckými a juniorskými kategoriemi. V Poděbradech si dali dostaveníčko dorostenci a v Blatné dorostenky. Kamenice nad Lipou hostí juniory a juniorky mají svůj šampionát v Prušánkách. A právě tam se upínají naše zraky, neboť ve startovním poli máme dvojí zastoupení: Veroniku Horkovou a Míšu Provazníkovou.

Výsledek našich děvčat je pro nás zklamáním. Veronika Horková dosáhla výkonu 554 poražených kuželek a obsadila v kvalifikaci 20. místo. Ještě hůře se dařilo Míše Provazníkové, která porazila 540 kuželek, což stačilo na 25. příčku a stejně jako Verča do finále nepostoupila.

V akci byli též hráči, kteří u nás v této sezoně hostovali. Nejlépe si vedla Lada Hessová (CB Dobřany), jenž ve finále kategorie dorostenek obsadila 3. místo za výkon 598 poražených kuželek a získala bronzovou medaili. V téže soutěži obsadila Monika Kalousová (TJ Blatná) 10. místo (571) a obě postoupily do nedělní soutěži ve sprintu. V kategorii juniorů si velmi dobře vedl Karel Koubek (TJ Blatná), když celou kvalifikaci vyhrál výkonem 607 poražených kuželek a z 1. místa postoupil do finále.

V nedělním klání na sebe výrazně upozornila Monika Kalousová (TJ Blatná), která se v soutěži ve sprintu probojovala až do finále, kde nestačila na Veroniku Kábrtovou (SKK Náchod). Zisk stříbrné medaile je však skvělým výsledkem. Na svůj sobotní bronzový úspěch sice nenavázala Lada Hessová (CB Dobřany), nicméně postup do čtvrtfinále a tím konečné 5. - 8. místo se počítá. Bohužel tlak v pozici lídra kvalifikace neustál ve finále juniorů Karel Koubek (TJ Blatná), když výkonem 548 poražených kuželek obsadil 12. místo a v kombinaci skončil 6.. Přesto se za svoje účinkování rozhodně nemusí stydět. K výsledkům naším hostujícím gratulujeme a věříme, že jim k nim dopomohla skutečnost, že oblékali dres SKK Rokycany.

 

mcr_juniorky_2023