MČR dvojic mužů a žen


17.06.2023

Sezóna 2022/23 se pomalu blíží ke svému konci. Předposlední víkend je na programu šampionát dvojic mužů a žen. V Karlových Varech a v Praze na Žižkově si dalo dostaveníčko 20 dvojic, jenž si svoji účast vybojovali během roku na kvalifikačních turnajích.

Do Karlových Varů se sjeli mužské dvojice a náš klub tu měl hned trojí zastoupení. Vystoupení našich hráčů však vyznělo poněkud tristně. Prapor klubu drželi nejvýše Radek Hejhal a Michal Jirouš, kteří dosáhli na nepříliš padavé kuželně součtu 1178 poražených kuželek a obsadili 5. místo. Do zítřejší soutěže tandemů se podívá i Michal Bučko, jenž společně s Michaelem Klausem ze Sokola Duchov obsadili po výsledku 1123 poražených kuželek 11. místo. Soutěž se naopak vůbec nepovedla Romanovi Pytlíkovi společně s Milanem Wagnerem, kteří výkonem 1044 poražených kuželek celé startovní pole uzavírají.

V Praze na Žižkově si daly dostaveníčko ženy a i zde jsme měli svoje zastoupení. Linda Lidman společně s Karoline Utíkalovou (Kuželky Jiskra Hazlov) dosáhly společně 1142 poražených kuželek a obsadily pěkné 5. místo. Do zítřejší soutěže tandemů se naopak neprobojovaly loni stříbrné Michaela Provazníková a Veronika Horková, jejich výkon 1051 poražených kuželek stačil na 18. příčku.

Závěrem si dovolím kritickou poznámku. Je smutné, když na republikovém šampionátu nejsou schopni hráči SKK Rokycany obléknout oddílový dres. Přijde mi to jako neúcta ke klubu jehož reprezentuji. V jiných druzích sportu se toto řeší diskvalifikací. Kuželky mají v tomto směru dost co dohánět.

 

 mcr_dvojice_muzi_2023 

 

mcr_dvojice_zeny_2023