Kvalifikace na MČR družstev neregistrovaných


13.05.2023

Dalším významným oceněním našeho klubu je přidělení jednoho ze čtyř kvalifikačních turnajů na MČR družstev neregistrovaných. Na našich drahách se utká devět družstev o čtyři postupová místa na vrchol sezóny, jenž se uskuteční ve dnech 27. - 28. května v Šumperku.

Družstva byla rozdělena do tří skupin a v každém z těchto bloků budeme mít jednoho zástupce.

Do úvodní trojky byly nalosovány týmy z Plzně Turbíny a Čtyřlístek a k nim největší favorit celé kvalifikace Bedřich Rokycany, jehož cestu za postupem zahájil Michal Šilhavý (304). Michal potvrdil zlepšenou formu z posledních utkání a udal ten správný směr. Ve druhé rundě tohoto bloku chtěli na jeho výkon navázat Láďa Benýr (257) a Roman Veselý (241). Bohužel opak byl pravdou a nejslabšími výkony sezóny postupové ambice poněkud klesly. Naštěstí posledním hráčem byl hostující Martin Fürst starší (301), jenž udržel pevné nervy a dokázal dostat výkon družstva přes 1100 poražených kuželek, což značí postupovou jistotu.

Ve druhém bloku se představila družstva Dopravní podnik Karlovy Vary, GPD Jemnice a úřadující šampion naši ligy neregistrovaných Totalgym. Pro Totalgym to byla premiéra v kvalifikaci a na hře jejich hráčů to bylo znát. V první čtveřici se představili Jan Sutr (255) a Jan Zítek (277) a přestože oba měli ze svých výkonů ke spokojenosti daleko, jejich postupové vyhlídky nebyly mlhavé. V další rundě bojovala Veronika Moučková (250) a přestože ani ona po své hře nejásala ve vyrovnaném souboji všech tří týmu tohoto bloku šance na postup žila. V závěru hru nervů nejlépe zvládl Zdeněk Enžl (281) a Totalgym se tak zařadil hned za Bedřichy na 2. místo.

V závěrečném bloku bojovaly Divy Kolín, tým Kembelo 473 a poslední náš zástupce Inpeel. Inpeel svůj postupový boj rozjel velice nadějně a po výkonech hostujícího Jakuba Shorného (274) a Michaela Skočila (273) živil postupový sen. Ten se však následně po slabších výkonech Josefa Petra (234) a Aleny Petrové mladší (225) rozplynul. Z postupu se tak radují GPD Jemnice, Dopravní podnik Karlovy Vary a dva naši zástupci Totalgym a Bedřich Rokycany. Postup dvou družstev z Rokycan do finále MČR družstev neregistrovaných je dalším historickým milníkem kuželek v Rokycanech.

 

vysledky_rokycany_13.5.2023_1