Krize žen pokračuje, muži úspěšní


10.02.2019

Dalším kolem pokračovaly ligové soutěže

Dalším kolem pokračovaly ligové soutěže a všechna naše družstva měla výhodu domácího prostředí.

Úvod sobotního programu patřil ženám a dlužno dodat, že hlavní roli hrál náš soupeř. Naše děvčata pokračovala v nepřesvědčivých výkonech a nic na tom nemění citelná absence Denisy Pytlíkové. I tak byla naše povinnost poslední tým tabulky SKK Jičín porazit. Opak byl však pravdou. Hostující hráčky vlétly do utkání mnohem aktivněji o čemž svědčí stav po úvodní čtveřici 0:2 a mínus 84 kuželek. Prostřední část byla z naší strany o něco lepší, když Míša Provazníková svůj duel jasně vyhrála, naproti tomu Lenka Findejsová slibně rozehraný zápas ztratila a tak před závěrem prohráváme 1:3 a ztrácíme 55 kuželek. V závěru vykřesala jiskřičku naděje nejlepší hráčka zápasu Terka Krákorová, ale ta zhasla po posledním hodu soupeřky Daniely Pochylové. Prohráváme 2:6 (3146:3147) a sestupové pásmo se nám přiblížilo na 5 bodů.

Po tomto zklamání přišly světlé chvilky v podobě úspěchu mužů. Úvod interligového derby s CB Dobřany byl sice vyrovnaný 1:1, ale počet sražených kuželek byl výrazně v náš prospěch (74). V prostřední části jsme odpor soupeře definitivně zlomili zásluhou Romana Pytlíka a Míry Šnějdara se skóre posunulo na 3:1 a náskok 151 kuželek. Závěr se dohrával už jen z povinnosti a tudíž z naší strany to nebyla zrovna žádná hitparáda. Přesto vyhráváme jasně 6:2 (3535:3386) a nadále držíme první příčku v rámci ČR.

To duel rezerv velkou kvalitu nenabídl. Úvod patřil jednoznačně nám, když jak Pavel Honsa, tak i Martin Procházka své minisouboje vyhráli a stanovili průběžný stav na 2:0 a plus 83 kuželek pro nás. Prostřední část přinesla plný bodový zisk pro hosty, kteří tak srovnaly stav na 2:2, ale kuželky byly stále na naši straně (43). Závěr pak byl plně v naši režii, když Libor Bureš a Martin Prokůpek stanovili konečný stav na 6:2 (3241:3084) a udržení 2. místa v tabulce.

S nadějí na postup do další fáze dorostenecké ligy zajížděli naši dorostenci do Sezimova Ústí. Bohužel tato naděje zhasla v souběžném utkání v Hazlově, kde domácí bez naděje na postup dali příležitost mladým hráčům a ty na hosty z Tábora nestačili. Stejně si nakonec vedli i naši hráči, kteří podlehli Sezimovu Ústí 0:4 (1544:1724), když nejlepším hráčem v našich barvách byla Veronika Horková (534). Velká škoda, že nám utekl začátek soutěže.