Krásný začátek - hořký konec


02.03.2024

V dalším interligovém souboji hostíme soupeře TJ Valašské Meziříčí. Náš soupeř patří společně s Ježky z Jihlavy mezi nejvážnější kandidáty na mistrovský titul. Na podzim jsme na drahách soupeře jen těsně prohráli a tak by se nám dnes jakýkoliv bodový zisk hodil na cestu k udržení v soutěži.

Od úvodních hodů se na drahách rozhořel boj s visačkou vysoké kvality. Oba naši hráči Vojta Špelina (602) a Milan Wagner (627) bojovali ze všech sil a nakonec byli za svoji bojovnost odměněni. Vojta prohrál smolně úvodní dráhu, ale v dalším průběhu už měl navrch a zaslouženě získává náš úvodní dílčí bod. Milan zahrál skvěle první tři dráhy, čímž rozhodl o zisku druhého bodu. Škoda, že se mu nevydařila poslední dráha, ale i tak dosáhl nejlepšího domácího výkonu. Po první třetině tak vedeme 2:0 s mírnou převahou 29 kuželek.

Dramatický souboj pokračoval i v prostřední části. Naše akcie na konečný úspěch držel Radek Hejhal (594), jenž svému soupeři nedal sebemenší šanci, zatímco Karlovi Koubkovi (522) se hra vůbec nedařila a ani poločasové střídání Martinem Prokůpkem zlepšení nepřineslo. Před závěrem sice vedeme 3:1, ale ztrácíme 35 kuželek.

V závěru jsme museli spolknout hořkou pilulku. Hosté vystupňovali svůj tlak, kterému naši hráči Michal Bučko (598) a Michal Jirouš (567) přes veškeré úsilí nedokázali čelit. Po velice nadějném úvodu nakonec odcházíme po výsledku 3:5 (3510:3626) s prázdnou.

 

utkani_skk_rokycany_-_tj_valasske_mezirici_interliga