K bodu nebylo daleko


13.11.2023

Po skvělém vstupu do soutěže se nám v posledních zápasech přestalo dařit. Nešťastná porážka v Dobřanech a na ní navazující nevýrazný výkon doma proti rezervě Sokola Plzeň V, znamená dvě porážky v řadě. Nyní jedeme na horkou půdu do Stříbra, kde nás čeká tamní céčko.

V úvodní čtveřici nastupují Andrea Pytlíková (458) a Michal Pilař (424). Andrejka neměla proti ostřílenému ligovému matadorovi Davidu Junkovi příliš mnoho šancí, přesto podala velmi slušný výkon. Ještě víc však překvapila, jak výrazně předčila svého spoluhráče. Michal si s těžkými dráhami vůbec neporozuměl a tak po první třetině prohráváme 0:2 s propastným rozdílem 174 kuželek.

V prostřední části nastupují Petr Bohuslav (461) a Matěj Beníšek (453). Petr velmi dobře začal, ale postupem času převzal iniciativu jeho soupeř a dovedl duel do vítězného konce. Matěj byl v souboji se soupeřkou favoritem a tuto roli nakonec naplnil a stanovil průběžný stav před závěrem na 1:3 s mankem 141 kuželek.

Závěr proběhl v naprostém klidu. Utkání bylo rozhodnuto a tak se mohli Jirka Vavřička (522) i Honza Beníšek (484) soustředit čistě na svůj výkon. A toto se plně zdařilo, když oba své duely vyhráli a zkorigovali konečný výsledek na 3:5 (2802:2929). Na první pohled by se dalo říct, že vítězství domácích bylo jasné, ale při bližším pohledu na zápis musím konstatovat, že k zisku bodu nebylo daleko.

 

tj_banik_stribro_c-skk_rokycany_d_13.11.2023