Drama se šťastným koncem


09.10.2023

Po odložení utkání s rezervou Baníku Stříbro nás čeká náročnější program, když v následujících sedmi dnech odehrajeme tři zápasy. V úvodním duelu této trilogie zajíždíme do Plzně na Slavoj, kde nám bude soupeřem poslední tým tabulky tamní déčko.

Dravé mládí a ztělesněná zkušenost to byla naše kombinace na úvod. Matěj Beníšek (483) měl skvělý vstup do utkání, ale bohužel slabší druhou polovinou se připravil o jistý bod. David Wohlmuth (538) podal velmi dobrý výkon a o zisku svého dílčího bodu rozhodl již po třech drahách. Po první třetině tak máme smírný stav a na našem kontě je o 56 poražených kuželek více.

Prostřední část je z naší strany dámskou jízdou. Domácí do této fáze utkání nasadili svoji největší sílu a tak to děvčata neměla vůbec jednoduché. Alena Nekulová (445) ve svém letošním prvním startu bojovala na hranici svých možností a odměnou ji byl zisk jedné dráhy. Andrea Pytlíková (474) se mohla rovněž pochlubit ziskem jedné dráhy, ale navíc si výrazně vylepšila své životní maximum. Před závěrem tak vedou domácí 3:1 s náskokem 75 kuželek.

Utkání gradovalo v poslední čtveřici. Naši hráči Jirka Vavřička (565) i Petr Bohuslav (561) na soupeře doslova "vlétli", ale domácí se srdnatě bránili. Teprve na poslední dráze se podařilo náskok soupeře zlikvidovat a nakonec slavíme vydřené vítězství 5:3 (3066:3037) v utkání, jehož kvalita vysoce překročila úroveň okresního přeboru.

 

tj_slavoj_plzen_d-skk_rokycany_d_9.10.2023