Drama se smutným koncem


23. 9. 2024

Po ligových a divizních soutěží (krajský přebor u nás startuje až nadcházející víkend) se roztáčí kolotoč okresního přeboru ve kterém bude působit naše céčko. Soutěž ve které se demonstruje především láska k našemu sportu. Ne, že by nešlo o vítězství, ale to rozhodně není na prvním místě. Hned na úvod hostíme těžkého soupeře rezervu Sokola Plzeň V, která má na soupisce ještě loni interligového hráče Milana Wagnera.

Utkání otevíráme s dvojicí Vašek Webr (405), kterého po první dráze vystřídal Pavel Vavřička a Matěj Beníšek (523). Vašek měl dnes trochu jiné starosti (oslava narozenin) a tak po první nevýrazné dráze přepustil své místo Pavlovi pro něhož to byl první ostrý soutěžní start. Sice svému soupeři podlehli, ale kolosy se musí otloukat. Naproti tomu Matěj atakoval svůj osobní rekord a to si ještě na druhé dráze vybral oddechový čas. Po první třetině tak máme vyrovnaný stav a my ztrácíme pouhých 9 kuželek.

Do prostřední části jsme nasadili dámskou jízdu, čímž jsme soupeře dokonale zaskočili. Andrea Pytlíková (496) a Alena Nekulová (507) v poločase nedaly svým soupeřům ani "čuchnout". Na třetí dráze jim sice dovolily získat čestný úspěch, ale v závěru opět dominovaly. Odměnou jim byl nejenom zisk dílčího bodu, ale navíc Ála si vylepšila své životní maximum. Před závěrem tak vedeme 3:1 s převahou 108 kuželek.

Tento zdánlivě dostačující náskok je ovšem zavádějící. Soupeř do závěru nasadil nedávno ještě interligového hráče Milana Wagnera, kterému především na první dráze skvěle sekundoval Patrik Kolář. Naši hráči Honza Beníšek (506) a Petr Bohuslav (554) statečně vzdorovali, ale nakonec vedení neudrželi. Prohráváme v překrásném a dramatickém utkání 3:5 (2991:3008), ale za svůj výkon se rozhodně nemusíme stydět.

 

skk_rokycany_c-tj_sokol_plzen_v_b_23-9-2024