Double Páji Honsy a Lenky Findejsové


26.12.2023

Poslední akcí v letošním kalendářním roce je tradiční Vánoční turnaj. Letošní klání přilákalo v tento sváteční čas 20 hráčů a hráček. Přestože hlavním mottem je setkání s přáním krásných Vánoc a hodně zdraví a štěstí v Novém roce, soutěžní stránku nešlo obejít.

Přednost dostanou samozřejmě zástupkyně něžného pohlaví. Z pětice zúčastněných se nejlépe vedlo Lence Findejsové (284), která svým výkonem uzavřela elitní desítku.

O palmu vítězství se strhl boj hned od úvodní čtveřice, kde na sebe poutal pozornost souboj obhájce loňského prvenství Romana Pytlíka (339) s letošním mistrem klubu Pájou Honsou (361). Stejně jako na klubovém mistrovství byl úspěšnější druhý jmenovaný a velmi hlasitě se přihlásil o celkový primát, čímž zkompletoval letošní double. Roman nakonec skončil těsně pod pódiem.

Ve třetí rundě se rozhořel nádherný souboj trojice Martin Prokůpek (330), Karel Koubek (340) a Pavel Andrlík mladší (359). A zatímco Martin se musel spokojit s 5. místem, zbylí dva doprovodili Páju Honsu na stupně vítězů.

V závěru ještě zaútočil na pódium Milan Wagner (326). Slabší jedna dráha způsobila, že se musel spokojit s 6. místem, ale jako jediný pokořil na jedné dráze hranici 100 poražených kuželek (102).

Vánoční turnaj splnil svůj účel, jenž spočívá ve společném rozloučení se starým rokem, ale na druhou stranu přinesl celou řadu skvělých výkonů, které nás naplňují optimismem pro nadcházející rok 2024.

 

 vanocni_turnaj_2023