Domácí loučení s rozpaky


24.03.2019

21. kolo ligových soutěží

Poslední vystoupení našich ligových družstev na domácích drahách rozhodně nenadchlo. Potěšily výhry žen a áčka (o výsledku béčka bych nejraději pomlčel, ale zpravodajská povinnost mě to nedovolí).

Úvod sobotního programu patřil ženám, které na jaře nepodávají zrovna oslnivé výkony. V duelu s KC Zlín tomu nebylo jinak. Úvod nám vcelku vyšel, když při vyrovnaném skóre máme zásluhou Petry Hákové 21 kuželek k dobru. V prostřední části trápící se Veronika Horková ztratila na soupeřku propastných 66 klacků a přestože nejlepší hráčka utkání Denisa Pytlíková dělala co mohla prohráváme před závěrem o 3 kuželky. V závěru se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, aby se nakonec matka štěstěna přiklonila na naši stranu. Utpěli jsme vítězství 5:3 (3148:3131) a v tabulce jsme poskočili na 5. místo. Udržet v konečném účtování první polovinu tabulky však nebude vůbec jednoduché.

Zlatým hřebem sobotního programu byl interligový duel našeho áčka se Sokolem Husovice. Hostům již o nic nešlo, zatímco naši borci ještě živí naději na mistrovský titul. Úvod byl přesně podle našich představ, když jak Honza Endršt, tak i Dan Neumann své miniduely vyhráli a stanovili tak průběžný stav na 2:0 a náskok 44 kuželek. Toto bylo pro další vývoj utkání klíčové. V prostřední části nejlepší náš hráč Míra Šnejdar (599) na svého soupeře nestačil, zatímco Roman Pytlík získal cenný skalp výhrou nad Zdeňkem Vymazalem. Před závěrem tedy vedeme 3:1 a k dobru máme 42 dřev. V závěru jsme už tento náskok pohlídali a vítězíme 6:2 (3538:3495). Dlužno dodat, že nejlepší individuální výkony přes hranici 600 kuželek předvedl jen náš soupeř. Boj o titul je prakticky rozhodnut, když Česká Třebová nezaváhala na Modrance stačí ji k zisku titulu jeden pomocný bod a obhájci prvenství Sokolu Luhačovice by nestačilo vyhrát i 8:0. My musíme k zisku stříbra vyhrát a čekat na zaváhání Luhačovic. 

Zavěr programu obstaralo béčko a bylo to zase jedno velké trápení. Slátaná sestava se třemi náhradníky nemohla při vší úctě čelit rezervě Trnovan. Porážka 3:5 (3059:3238) není plně vypovídající. Za zmínku stojí pouze výkon nejlepšího našeho hráče dorostence Vojty Havlíka (552) a cenný skalp v podobě Ládi Zemánka.

Nyní následuje 14 denní přestávka a po ní se uskuteční závěrečné kolo, které udělá definitivní tečku za sozónou 2018/19.