Déčko doma padlo


06.11.2023

Po nešťastné porážce v Dobřanech nás v dalším kole okresního přeboru čekala na domácích drahách rezerva Sokolu Plzeň V. Soupeř pohybující se ve spodních patrech tabulky by měl být tím ideálním pro znovunalezení vítězné cesty.

Na úvod jsme opět nasadili naše mladé pušky, ale soupeř tentokrát kousal víc než by se čekalo. Michal Pilař (530) skvěle začal, což byl ovšem spouštěcí mechanismus pro soupeře, který do konce otěže z rukou nepustil. Matěj Beníšek (502) svedl se soupeřem vyrovnanou bitvu se šťastným koncem, čímž stanovil po první třetině smírný stav s mankem 3 kuželek.

Do prostřední části nasazujeme dámskou jízdu, ale soupeř přichází s těžkým kalibrem. Andrea Pytlíková (464) dokonce ohrožovala svůj osobní rekord, ale na soupeře při vší snaze nestačila. Aleně Nekulové (426) se úplně nedařilo a navíc soupeř zahrál skvěle. Před závěrem prohráváme 1:3 s propastným rozdílem 192 kuželek a o výsledku je prakticky rozhodnuto.

Do poslední čtveřice nastupují Jirka Vavřička (524) a Honza Beníšek (482) s cílem zkorigovat nepříznivý stav. Úspěch však byl pouze poloviční, když o náš bod se postaral Jirka, zatímco Honza sice vyhrál první a poslední dráhu, ale poražených kuželek měl soupeř víc. Prohráváme zcela zaslouženě 2:6 (2928:3084), když na nás jako by stále ležel stín z nešťastné porážky v Dobřanech, naproti tomu je nutno sportovně přiznat, že si soupeř za svůj výkon dva body zasloužil.

 

skk_rokycany_d-tj_sokol_plzen_v_b_6.11.2023