Černá sobota


25.02.2019

Na našich drahách pokračovaly ligové soutěže

Tři zápasy = 0 bodů, to je bilance snažení našich zástupců v sobotních ligových zápasech na našich drahách. Úvod patřil ženám, kdy jsme hostili hráčky SKK Náchod a od úvodu jsme tahali za kratší část provazu. Po úvodní čtveřici, kdy jsme prohrávali 0:2 o 64 kuželek vykřesala jiskřičku naděje Lenka Findejsová, jenž získala bod a 40 kuželek, takže před závěrem prohráváme 1:3 a ztrácíme 47 dřev. V koncovce bojovala nejlepší hráčka utkání Terka Krákorová (587) alespoň o bod, ale v této snaze bohužel zůstala sama a tak nakonec prohráváme 2:6 (3267:3282) a naše situace s udržením v soutěži se začíná víc a víc dramatizovat.

Po tomto předkrmu byl na programu zlatý hřeb v podobě interligového duelu našeho áčka s ŠKK Trstená Starek. Byl to boj o každou kuželku o čemž svědčí i dílčí stavy v jednotlivých čtveřicích. Úvod obstarala od nás dvojice Honza Endršt a Michal Jirouš. Honza začal svůj duel s hvězdným Ivanem Čechem skvěle, ale po první vyhrané dráze se taktovky ujal jeho soupeř a dovedl duel k bodu pro své družstvo. To Michal Jirouš se proti další hvězdě polském reprezentantovi Mikolajovi Konopkovi rozjížděl pozvolna a těsně prohrál první dráhu. V následném pokračování však již jasně dominoval a stanovil tak průběžný stav po první čtveřici na 1:1 a minimální náskok 3 kuželek pro naše barvy. Druhá čtveřice přinesla rovněž po bodu na obě strany, když Míra Šnejdar nedal svému soupeři moc šancí na úspěch, naproti tomu Dan Neumann na svého soupeře nestačil a tak před závěrem byl stav nerozhodný 2:2 a hosté měli k dobru pouhou 1 kuželku. O výsledku utkání rozhodl nejlepší hráč soupeře i celého zápasu další polský legionář Michal Szulc skvělým výkonem 648 poražených kuželek, jenž porazil Romana Pytlíka o propastných 65 kuželek a tuto ztrátu již jen korigoval nejlepší náš hráč Vojta Špelina (622). Prohráváme těsně 3:5 (3560:3589) a v tabulce klesáme na 4.místo.

Ani závěr sobotního programu nám žádnou radost nepřinesl. Naše béčko v silně kombinované sestavě se třemi náhradníky nestačilo na soupeře s dolní poloviny tabulky Elektrárnu Kadaň a prohrálo 2:6 (3200:3214). Světlým momentem v tohoto utkání je, že první hvězdou zápasu byl náš Pavel Andrlík mladší (577).