Cenné body z Duchcova


02.12.2023

V předposledním podzimním kole zajíždíme na dráhy nováčka soutěže Sokol Duchcov. Domácí se opírají o výkony reprezentanta Zdeňka Ransdorfa a našeho bývalého hráče Honzu Endršta. Hráči Duchcova mají na svém kontě tři vítězství a především to domácí nad momentálně nejlepším českým týmem KK Ježci Jihlava budí respekt.

Utkání otevíráme s dvojicí Karel Koubek (609) a Radek Hejhal (645). Karel nastoupil proti Honzovi Endrštovi a hned na první dráze dostal naloženo 30 kuželek. V dalším průběhu mu byl více než vyrovnaným soupeřem, ale ztrátu již nedohnal. Radek měl se soupeřem možná víc práce než se čekalo, ale nakonec uplatnil svoje zkušenosti a stanovil průběžný stav po první třetině na 1:1 s nepatrným náskokem 2 kuželek.

V prostřední části se tento miniaturní náskok pokusí udržet Milan Wagner (588) a Michal Bučko (589). Milan nedal svému soupeři vůbec žádnou šanci, naproti tomu Michala náhradník soupeře v úvodu poněkud zaskočil, že se z toho šoku do konce hry nevzpamatoval. Před závěrem tak máme nadále vyrovnaný stav 2:2 a my 22 kuželek k dobru.

V závěru rozhodl o našem vítězství ve skvělé formě hrající Michal Jirouš (633). A protože Vojta Špelina (565) podlehl nepatrným rozdílem Zdeňku Ransdorfovi vezeme nečekané vítězství 5:3 (3629:3582), čímž jsme se bodově dotáhli na našeho dnešního soupeře.

 

utkani_tj_sokol_duchcov_-_skk_rokycany_interliga